TILTALT: R. Kelly. Foto: M. Spencer Green/TT NYHETSBYRÅN

R. Kelly tiltales for grovt seksuelt misbruk

Tiltales for misbruk av fire unge jenter ned til 13-årsalderen.

Artikkelen er over ett år gammel

Den skandaliserte R&B-artisten R. Kelly (52) er tiltalt i Cook County, Illinois, for grovt seksuelt misbruk.

Forberedende rettsmøte er satt til 8. mars. Det er utstedt arrestordre på artisten.

TMZ skriver at tiltalen inneholder anklager om seksuelt misbruk av jenter i alderen 13 til 17, ved ti anledninger, i perioden 1998 - 2010.

Alderen viser her til ordlyden i tiltalen. TMZ oppgir å vite at jentene var i alderen 13 til 16 da overgrepene skal ha skjedd.

Ifølge CNN gjelder dette tre av jentene, mens alder ikke er oppgitt for den fjerde.

R. Kelly skal ha forbrutt seg mot en av jentene fire ganger. Tiltalen inneholder den språklige vendingen «ved bruk av makt eller trussel om bruk av makt».

Han må møte i retten for fastsettelse av kausjon lørdag.

Hvert av tiltalepunktene kan gi ham fengsel i opptil syv år.

Video med 14-åring

Amerikanske medier har den siste uken omtalt et tre kvarter langt filmopptak, som skal vise R. Kelly i en straffbar situasjon med en den gang 14 år gammel jente.

En storjury i Chicago skal ha vurdert denne.

Den ble levert til politimyndighetene av advokat Michael Avenatti, kjent for å representere pornostjernen Stormy Daniels i disputten mellom henne og president Donald Trump.

Fredag kveld holdt Avenatti en pressekonferanse, hvor han fortalte at han representerer to av de angivelige ofrene.

Der gjorde han det klart at videoen er av en helt annen art enn den som stod sentralt i rettssaken mot R. Kelly i 2008, som endte med frifinnelse.

Ifølge Avenatti kan man blant annet se i videoen at R. Kelly viser 14-åringen en annen video på storskjerm, hvor han forgriper seg på en annen mindreårig jente.

– Han kommer til å dø i fengsel. Han må aldri gå fri igjen, freser advokaten.

Avenatti lover også å rettsforfølge advokater, agenter og managere i apparatet rundt R. Kelly, som han mener har latt artisten holde på med misbruk av sårbare jenter, mange av dem fra tøffe kår.

– De gjorde det kun for penger, for å beskytte gullkavlen sin, og er like skyldige som misbrukeren selv. De er motbydelige.

Dokumentar-sjokk

R. Kelly har jevnlig blitt beskyldt for misbruk av unge jenter de siste par tiårene. Han har alltid hevdet sin uskyld.

I januar i år ble dokumentarserien «Surviving R. Kelly» vist på amerikansk TV, hvor en rekke kvinner hevder seg misbrukt av den storselgende stjernen.

– Vi er stolte av å ha gitt ofrene en plattform hvor de ble hørt, heter det i en uttalelse fra TV-selskapet Lifetime fredag kveld, ifølge People.

Dokumentaren har allerede fått store konsekvenser for R. Kelly. Blant annet har plateselskapet Sony Music sagt opp avtalen med ham.

Hans egen datter har gått ut og kalt ham «et monster».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder