METAL-VETERAN: Her står Dave Mustaine på scenen i Ungarn for noen år siden. Foto: Balazs Mohai / AP

Megadeth-gitarist Dave Mustaine har strupekreft

Den legendariske thrash metal-veteranen (57) er allerede i gang med kreftbehandling, og Megadeth må avlyse «det meste» ut året.

Mustaine melder selv om helsetilstanden sin på Twitter og bandets hjemmeside.

«Jeg har fått diagnosen strupekreft. Det er helt klart noe jeg må ta på alvor og håndtere. Men jeg har støtt på vanskeligheter før. Jeg jobber tett med legene mine, og vi har lagt en plan for behandling, som de mener har 90 prosent sjanse for å ende opp vellykket», skriver 57-åringen.

(Artikkelen fortsetter under posten)

Amerikanske Megadeth må skrinlegge de fleste konserter ut året som følge av sykdommen, opplyser Mustaine. Samtidig forteller han at bandet er i gang med nye studioinnspillinger.

«2019 Megacruise blir en realitet, og bandet vil være en del av det på en eller annen måte», skriver musikerlegenden og legger til at han er takknemlig for alle han har rundt seg, familien, legene, bandkollegene og trenerne.

«Jeg skal holde dere oppdatert fremover», lover han fansen.

Dave Mustaine ble med i Metallica i 1981, men fikk sparken før «Kill 'Em All» skulle spilles inn i 1983. Han var deretter med på å starte Megadeth, som har gitt ut en haug med album og solgt millioner av plater.

Dave Mustaine: – Albumet hadde vært bedre med meg

Mustaine selv har skapt en drøss med overskrifter for sitt narkotikamisbruk, kranglene med Metallica, drøye uttalelser fra scenen og utbrudd på nettet.

– Det har vært noen tunge tider, uttalte han til VG i 2013 da han og Megadeth gjestet Oslo.

I 2016 døde bandets tidligere trommis Nick Menza mens han sto på scenen. Han ble 51 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder