OPPTRER: Frisk eller ei: Gatas Parlament opptrer på kveldens «Kulturløft for Gaza»-konsert. Foto: Kristian Helgesen

- Det er ingen som har skutt missiler på meg

(VG Nett) Don Martin i Gatas Parlament har kanskje feber, men stiller likevel opp på lørdagens støttekonsert «Kulturløft i Gaza».

  • Merete Arnesen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I kveld arrangeres støttekonserten «Kulturløft i Gaza» hvor en rekke av Norges kulturpersonligheter stiller opp for å skaffe penger til et proteseprosjekt i Gaza by. Don Martin og Gatas parlament er blant de 16 på musikerlista og selv om Don Martin for tiden er syk, kommer han på konserten likevel.

- Det er ingen som har skutt missiler eller raketter på meg, så jeg har det bedre enn de i Gaza, sier rapperen som har hatt feber i noen dager nå.

- Umulig å ikke bli deprimert

Gatas Parlament skal i alle fall spille en halvtime under kveldens «Kulturløft for Gaza». Don Martin tror deLillos skal være på scenen like lenge. Andre artister skal kun gjøre mindre innslag. I tillegg skal både navn som Lars Saabye Christensen, Ane Dahl Torp og Erlend Loe foreta opplesninger.

For Gatas Parlament er det nærmest helt naturlig å delta på støttekonserten.

- Det er en helt sinnsyk situasjon som er der nede nå. Det er jo helt jævlig. Det er jo umulig å ikke bli deprimert av hele greia. Det legene Mads Gilbert og Erik Fosse gjør er et lite lyspunkt i en eller mørk virkelighet. Derfor er vi veldig glad for å bidra til noe så konkret som proteseverkstedet, forteller Don Martin med ru ste mme.

Lover fredelige former
Konserten som skal foregå på Chateau Neuf har 18 års aldersgrense og dørene åpner kl 18.00. Det Norske Studentersamfund stiller med rundt 30 frivillige til baren og produksjonen og Chateau Neuf lånes ut vederlagsfritt.

Don Martin tipper det er plass til 1500-2000 gjester, uten at han kan si det for sikkert.

- Det er svært da i alle fall, konkluderer han.

- Artistlisten er sinnsyk bra og det reflekterer hvor mange som vil hjelpe til. Jeg tror det kommer folk i kveld på alt fra 18 til 60 år.

Torsdag ble det mye bråk i Oslos gater da propalestinske ungdommer braket i hop med Israel-sympatisører. Don Martin lover at kveldens konsert vil gå fredelig for seg.

- Det er jeg hundre prosent sikker på. Det er like sikkert å komme hit som å gå på ball hos kongen, avslutter han.

«Kulturløft for Gaza»:

Musikere: deLillos, Jarle Bernhoft, Ingrid Olava, Gatas Parlament, Jim Stärk, Martin Hagfors, Solveig Slettahjell m /Sjur Miljeteig, Javid Afsari Rad, Kjartan Kristiansen og Stein Torleif Bjella, Håkon Kornstad, Bazooka Boppers, Seven, Son of Light, Pumba, Hank og Mari og Forente Minoriteter.

Opplesning: Lars Saabye Christensen, Ane Dahl Torp, Erlend Loe, Duc May-The og Torgeir Schjerven.

Konferansierer: Linn Ullmann og Aslak Sira Myhre.

OPPTRER: DeLillos skal også opptre under kveldens innsamlingskonsert. Foto: Frode Hansen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder