GP-AKTUELL: Carola (41) ladet opp til morgendagens «Andresjanse» i Melodi Grand Prix med gratis kirkekonsert. Arkivfoto: Aftonbladet

Kaos brøt ut for Carola

(VG Nett) Barn og voksne skal ha skreket hysterisk da de ble klemt og tråkket ned i kaoset før gårsdagens kirkekonsert i Kiruna.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Carola

Kirken i Kiruna rommer bare 800 mennesker. Da 2000 skuelystne i går meldte sin ankomst, gikk det fullstendig over styr. Det brøt ut fullstendig kaos, skriver svenske aviser.

Gratis

Konserten, som var gratis, var kunngjort i lokalaviser på forhånd, og mange skal ha reist 20 mil for å se Carola opptre.

1000 personer skal ha forsøkt å trenge seg gjennom dørene, noe som førte til at både barn og voksne ble klemt, skriver Expressen.

Flere barn skal ha grått i panikk, mens bekymrede foreldre skrek hysterisk. Mange skal ha falt og blitt tråkket på i trengselen.

- Dette er det verste jeg har vært med på. Barna mine ble klemt, sier Laila Svensson til avisen.

Overrasket Carola

Carola forklarer at hun aldri hadde drømt om så stor respons.

- Vi visste ikke engang om de to første benkeradene ville fylles, sier sangstjernen om det som var ment å skulle være en fredelig og avslappet konsert.

- Jeg håper det gikk bra med alle som var der, sier Carola.

Ti slutt måtte kirkedørene låses igjen, noe som resulterte i en stor mengde skuffede Carola-fans som ikke kom seg inn. Flere skal ha vist sitt sinne med å banke på kirkevinduene.

Også inne i kirken skal stemningen ha vært anspent. Gjestene skal ha snakket iltert til hverandre, og publikum måtte får beskjed om at konserten ikke kunne starte før alle hadde roet seg.

- De burde ikke annonsert dette så stort hvis de ikke kunne håndtere responsen, sier en svært misfornøyd Carola-fan som ble snytt for konsert.

Fortsatt GP-håp

Carola og duettpartner Andreas Johnson skal i morgen kveld gjøre et siste forsøk på å sikre seg plass i den svenske Melodi Grand Prix-finalen.

De to fikk ikke nok stemmer under delfinalen for to uker siden til å bli garantert plass, så i morgen må de bevise hva de er gode for under den såkalte «Andresjansen». Går de videre, har duoen en mulighet til å kunne representere Sverige i den europeiske finalen i Serbia 24. mai.

Det er femte gang Carola er med i Grand Prix.

Les også:Fiasko for Carola

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder