SUKSESS-DUETT: Ane Bruns stemme førte til at Madrugadas «Lift me» er en av 2000-tallets største norske hits, men kan den også vinne kåringen av tidenes VG-listelåt? Her er Brun og Sivert Høyem under Nobelkonserten i 2005. Foto: Scanpix

Løftet Madrugada-låt opp på hitlistene

I fire år hadde demoen til «Lift Me» støvet ned i Madrugadas omfangsrike arkiver før Ane Brun (32) ga låten den nødvendige tilleggsdimensjonen.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det var under arbeidet med «Duets»-platen at jeg kontaktet Madrugada og spurte om de ville gjøre noe med meg. Vi møttes første gang for å planlegge backstage under en av Madrugadas konserter i Stockholm. Frode og Sivert hadde et forslag til en låt vi kunne spille, og det var «Lift Me», forteller Ane Brun til VG.

Les også:Nå kan du stemme på VG-listas superfinale.

Opprinnelig var det bassist Frode Jacobsens låt, men vokalist Sivert Høyem bidro med siste finsliping av teksten før den ble presentert for Ane Brun. Endelig oppdaget Madrugada at «Lift Me» - som hadde vært glemt så lenge - likevel kunne brukes.

- De spilte den på kassegitaren, og jeg slengte meg med på annenstemmen. Da visste vi ganske fort at det var den vi skulle gjøre sammen, minnes Brun.

STEM PÅ DIN FAVORITT HER!

Suksessår

Timingen var historisk bra både for Ane Brun og Madrugada i 2005, da duetten avsluttet et allerede fantastisk år for begge parter. Henholdsvis «A Temporary Dive» og «The Deep End» fra første halvdel av 2005 hadde etablert begge blant landets absolutt største artister.

Les også:Madrugadas siste reis.

«Lift Me» - som dukket opp både på Ane Bruns «Duets» og Madrugadas «Live At Tralfamadore» senere samme år - løftet suksessen opp i skyene med topp-plasseringer på hva det måtte være av norske hitlister og påfølgende Spellemannpris.

Publikumsfavoritt

- Jeg synes fremdeles det er en fantastisk vakker låt og har bare gode følelser for den og samarbeidet. Jeg har spilt den på ulike steder i verden - med Sivert og Madrugada, med Nina Kinert og helt alene. Overalt er den en selvfølgelig publikumsfavoritt, uansett om de har hørt den før eller ikke - eller hvilken versjon de får den presentert i, sier Ane Brun, som likevel fremhever to Oslo Spektrum-konserter som live-høydepunkter.

Les også:Madrugadas store kveld.

- Nobelkonserten var veldig spesiell, og også den aller siste konserten med Madrugada i Spektrum, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder