KOMMER TILBAKE: Her spiller AC/DC foran 40.000 tilskuere på Valle Hovin i Oslo for 5 år siden. Brian Johnson (t.v.) og Angus Young. Foto:Jan Petter Lynau,VG

AC/DC til Valle Hovin

17. juli spiller AC/DC opp for rockeglade nordmenn på Valle Hovin.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I slutten av november slapp bandet albumet «Rock Or Bust», og i dag ble det kjent at bandet skal ut på verdensturné, og med det tar en tur til Norge – nærmere bestemt Valle Hovin den 17. juli.

I pressemeldingen fra Live Nation kommer det frem at Stevie Young, som er nevøen til bandets gründerbrødre Angus og Malcolm Young, spiller gitar i stedet for Malcolm grunnet sistnevntes helsetilstand.

– Etter 40 år dedisert til AC/DC, skal gitarist og bandstifter Malcolm Young nå ta en pause på grunn av sviktende helse. Malcolm vil takke gruppens fans verden rundt for deres evige kjærlighet og støtte, sa bandet i en uttalelse den gang.

VG+:AC/DC - 40 år med høyspent rock

Forrige gang bandet gjestet Norge var i 2010, da også på Valle Hovin.

AC/DC ble stiftet av Malcolm og den mer profilerte broren og hovedgitaristen Angus Young i 1973.

Bandet har den siste tiden fått en del oppmerksomhet på grunn av trommeslager Phil Rudd. 27. november skulle Rudd møte i retten, siktet for besittelse av narkotika og drapstrusler. En tidligere anklage om at han hadde planlagt å få to menn drept, ble trukket tilbake.

Tommeslageren holdt ikke tiden, og en arrestordre ble utsendt, men Rudd møtte opp like etter. Han erklærte seg da ikke skyldig.

VG møtte bandet i Düsseldorf, og da snakket de om at til tross for dødsfall, arrestasjoner, narkotika og demens - så nekter de å la seg knekke av nedturene (VG+, krever innlogging).

Billettsalget starter onsdag 17. desember kl. 09.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder