PLATEKLAR: Margaret Berger slipper snart nytt album og ble i dag signert til det amerikanske plateselskapet Ultra Records. Foto: NILS BJÅLAND/VG

Margaret Berger fikk platekontrakt i USA

- Jeg hoppet høyt da jeg fikk vite det!

I dag ble det kjent at Margaret Berger (27) har signert en avtale med amerikanske Ultra Records.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Selskapet regnes som en av de største innen elektronisk musikk og har blant annet Calvin Harris, David Guetta og Deadmau5 med på laget.

Berger fikk nasjonalt gjennombrudd på TV2 der hun kom på andreplass i «Idol», og platedebuterte samme år med «Chameleon». Nå er hun klar for USA.

- Jeg hoppet høyt da jeg fikk vite at de ville ha meg med på laget. Ultra Records har signert så mange av mine favorittartister, så det å få komme i samme selskap som dem er smigrende, sier Berger til VG.

Skal finne management

Forhandlingen av avtalen har pågått i omtrent to uker, og Berger vet ikke helt hva dette vil føre til ennå.

- Jeg er bare kjempeglad for å få muligheten til dette. Det er veldig hyggelig at noen har slik tro på meg og det jeg gjør.
Det første som skal gjøres, er ifølge Berger å finne et management i USA, men hun har ikke planlagt reisen over Atlanterhavet helt enda.

- Jeg vet ikke helt hva som vil skje i nær framtid, men jeg tenker at jeg reiser til USA før jul.

Åpen for forslag

Berger har aldri vært i USA som artist, og forteller at hun er åpen til forslagene plateselskapet kommer med angående lansering.

- Jeg tenker at jeg er litt der de vil ha meg. Det hadde vært kult å spille noen konserter, for jeg har noen fans i San Fransisco som det hadde vært morsomt å opptre for. Vi får se hva som skjer, men aller først skal vel låten på radio, sier hun.

I disse dager er Berger i Sverige og spiller konserter samtidig som hun jobber med det nye albumet som etter planen skal slippes i oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder