IKKE FORNØYD: Taylor Swift (th) har tidligere vært i feider med både Katy Perry og Nicki Minaj. Nå er det imidlertid Miley Cyrus som kaster bensin på bålet. Foto:,AP

Miley Cyrus hardt ut mot Taylor Swift

Miley Cyrus (22) forstår ikke hvorfor hun er et dårligere forbilde enn  Taylor Swift (25).

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Swifts voldelige video til låten «Bad Blood» har i skrivende stund nesten 422 millioner avspillinger på YouTube. Nå møter den kritikk av Miley Cyrus. I et intervju med magasinet Marie Claire, som siteres av PEOPLE, forteller 22-åringen at hun ikke kan skjønne hvorfor Swifts blodige hevnfantasier hylles, mens hun kritiseres fordi hun er selvsikker og liker å vise frem kroppen sin.

– Jeg skjønner ikke denne voldelige hevngreia. Skal det være et godt eksempel? Og jeg er et dårlig forbilde fordi jeg løper rundt med puppene ute. Jeg forstår ikke hvordan pupper kan være verre enn våpen, sier hun.

Har du lest? Taylor Swift: – Jeg er BESATT av Nico & Vinz

– Mye sexisme

Cyrus snakker også om dagens musikkindustri, og forskjellsbehandlingen mellom menn og kvinner.

– Det er så mye sexisme og aldersdiskriminering. Kendrick Lamar synger om LSD og han er kul, men når jeg gjør det er jeg en tøs som liker dop.

Det virker imidlertid ikke som at sangeren bryr seg noe særlig om hva folk tenker og tror om henne.

– Den siste tiden har jeg snakket mye om at jeg en kjønnsnøytral, og noen mennesker reagerer på det. De vil dømme meg. Folk trenger vel konvensjonelle forbilder, antar jeg. Men jeg har ikke tenkt til å være den personen.

Cyrus er for tiden aktuell som programleder for MTV Music Awards som går av stabelen 30. august.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder