GLEDER SEG: Thomas Pedersen og Mats Melbye i gruppen Cir.Cuz og artisten Mo fikk terningkast 3 og 2 av VGs anmelder. Guttene er fremdels ved godt mot. Foto: NTB Sacnpix og Terje Bringdal.

MGP-artister blåser i lunkne terningkast

Onsdag ble MGP-artistene vurdert av VGs musikkanmeldere. Hverken Mo, Cir.Cuz, TIMBRE eller Moi lar seg skremme av de middelmådige terningkastene.

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Selv om VG-anmelder, Stein Østbø, tror årets Melodi Grand Prix kommer til å gi Norge en ny musikkstjerne, var det ingen som fikk terningkast 5 eller 6 av Morten Ståle Nilsen.

Mohamed «Mo» Abid Fara (21) fikk terningkast 2 for sitt bidrag «Heal»:

- Terningkast betyr ikke mye for meg. Det viktigste for meg er å inspirere folk med låten min og gjøre mitt beste. Til syvende og sist er det jo publikum som avgjør. Jeg er fremdeles positiv, sier Mo til VG.

LES OGSÅ: Slik blir nye Melodi Grand Prix

Mos karriere fikk en bråstopp etter terroren på Utøya. Nå er han takknemlig for å være tilbake på musikkscenen.

- Jeg tror dette blir bra. Selv om jeg hadde gode grunner til å ta pausen jeg tok, innrømmer jeg at jeg var nervøs for hvordan folk kom til å reagere på MGP-deltakelsen min. Det at det gikk så fint gjør meg utrolig rørt. Nå må jeg bare gjøre mitt beste, sier han.

ÅRETS ARTISTER: Her er alle deltagerene i årets Melodi Grand Prix. Fotomontasje: Kim Erlandsen/NRK

Ikke overrasket

Bandet Cir.Cuz består av Thomas Pedersen (22) og Mats Melbye (25). De ga ut debutplaten «All sin tid» i 2011. VGs musikkanmelder omtaler gruppen som «Norges mest forhatte hip-hop/pop-duo», og ga bidraget «Hele verden» terningkast 3:

- For oss betyr det ingenting - en anmeldelse gir musikken en ekstra liten oppmerksomhet uansett. At det ble en lunken anmeldelse er ingen overraskelse - det er ingen musikkanmeldere i dette landet som liker musikken våres. Vi er ganske fornøyd, sier Pedersen til VG.

LYTT TIL ALLE MGP-LÅTENE I WIMP HER!

Pedersen forteller at Cir.Cuz' MGP-bidrag er blitt godt mottatt av fansen allerede. Nå håper han at Grand Prix-deltakelsen skal gjøre gruppen mer kjent for folk flest.

- Det er mange som kjenner til musikken våres, men ikke like mange som kjenner til ansiktene våres. Å være med i MGP kan gjøre noe med dette, sier han.

TERNINGKAST 2: Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein deltar med «Frozen by Your Love». Foto: NTB Scanpix


- Det blir helt rått

Anders Bratterud (21) i TIMBRE deltar med bidraget «Frozen By Your Love» sammen med Frikk Heide-Steen (25) og Ida Stein (21). Låten fikk terningkast 2:

- Det er jo første gangen house-sjangeren er med i MGP, så jeg håper det synpunktet endrer seg fort. Musikksmak er individuelt, så selv om anmelderen ikke er noen stor fan håper jeg finnes andre som setter pris på låten, sier Anders Bratterud.

Selv om Bratterud frykter Carl Espen Thorbjørnsen, som synger balladen «Silent Storm», gleder han seg til MGP-sirkuset er ordentlig i gang.

- Det er helt rått å være med! Jeg har drømt om å stå på en stor scene lenge, og MGP gir meg muligheten til å få drømmen min oppfylt, sier han.

Blir ikke lei seg

TERNINGKAST 3: Ingjerd Østrem Omland bidrar med låten «Bensin. Foto:NTB Scanpix

Ingjerd Østrem Omland (31) bidrar med låten «Bensin» under navnet Moi. Låten fikk terningkast 3:

- Anmelderen holder seg jevnt mellom 2 og 4, så jeg er ikke overrasket, sier Omland. Hun er langt fra skuffet over den lunkne mottakelsen.

- I denne sammenhengen blir jeg ikke lei meg. Det livet som låten min får nå er bare en stor bonus. Når det kommer til plateutgivelser, er jeg mer følsom for kritikk, sier hun.

Omland synes det er vanskelig å spå en vinner, men også hun har stor tro på Carl Espen Thorbjørnsen.

- Jeg synes det er kult at Carl Espen hylles for sitt bidrag. Det er fint å se at folk bryr seg mer om musikken som blir lagd enn trynefaktor og kjendisstatus, sier hun.

I løpet av andre helgen i mars vil det bli holdt tre semifinaler der fem og fem låter vil konkurrere mot hverandre om en plass i finalen. Delfinalene skal foregå på den intime scenen Folketeatret i Oslo.

Vinneren av Melodi Grand Prix kåres i en storslått finale i Oslo Spektrum 15. mars. Det er Jenny Skavlan og Erik Solbakken som leder årets MGP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder