LOVLIG TIL NORGE IGJEN: Snoop Dogg kommer tilbake til Norge og Oslo Spektrum den 3. august, bare få dager etter at utvisningsvedtaket blr opphevet. I juni 2012 ble han tatt i tollen med marihuana på kroppen før sin opptreden på Hovefestivalen. Foto: Ap

Snoop Dogg til Oslo igjen - såvidt

Den legendariske rapperen Snoop Dogg (42) er nok en gang klar for et Norgesbesøk i august, nesten nøyaktig på dagen to år etter at han fikk innreiseforbud til landet.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over seks år gammel

I juli 2012 fattet Utlendingsdirektoratet et utvisningsvedtak for to år vedrørende Snoop Dogg - eller Calvin Cordozar Broadus Jr. - som er hans egentlig navn.

Den 3. august i år - altså såvidt over to år etter utvisningsvedtaket - er han tilbake i landet, for konsert i Oslo Spektrum.

- Vi har selvfølgelig vært klar over innreiseforbudet og forholder oss alltid til norsk lov. I august har Snoop igjen muligheten til å gjeste Norge, og vi er glad for at vi da kan arrangere enda en spektakulær konsert for hans trofaste fanskare, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic til VG.

Snoop Dogg ble i juni 2012 stoppet i tollen på Kjevik lufthavn i Kristiansand på vei til Hovefestivalen i Arendal med åtte gram marihuana på seg.

Året før hadde han også blitt stoppet i tollen, den gangen på Svinesund, fordi han hadde for mye kontanter med seg. Snoop Dogg twitret selv om hendelsen den gangen, men likte dårlig spørsmålene om dette til VGTVs reporter under et møte senere på ettermiddagen.

Se Snoop Dogg be VGTV reise til et visst, varmt sted HER!

SNIFF SNIFFET STOFF: Det var politihunden Sniff som i 2012 avslørte marihuanaen på kroppen til Snoop Dogg, noe som førte til at den berømte amerikanske artisten ble utvist fra Norge i to år. Foto: Fridtjov Nygaard


Siden Snoop Dogg ble oppdaget av Dr.Dre i 1992 har han solgt rundt 30 millioner plater og mottatt en haug med priser. Han mangler likevel en Grammy-pris, til tross for hele seksten nominasjoner gjennom karrieren.

Den forrige Grammy-nominasjonen mottok Snoop Dogg for albumet «Reincarnated» som kom i 2012. Dette er et reggae-album som også ble fulgt av en dokumentarfilm som omhandlet Snoop Doggs omvendelse til rastafari-kulturen.

I forbindelse med hans utforskning av rastafariene endret han også navnet fra Snoop Dogg til Snoop Lion.

- Etter over 20 år i bransjen har Snoop fortsatt en unik evne til å ligge i forkant av populærkulturen både med sine gamle og nye hits i tillegg til som businessmann. Få hiphop-artister mestrer liveformatet slik Snoop gjør med sin endeløse rekke med hits. Da Snoop gjestet Spektrum sist var det 90 minutter med allsang og klubbstemning, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic i en pressemelding.

Flere artikler

 1. Fra Snoop Dogg til Snoop Grandad

 2. Mistenkt for å være beruset: Snoop Dogg pågrepet av politiet i Sverige

 3. Snoop Dogg i trøbbel - igjen

 4. Snoop Dogg i Norge: Arrangør: håper ikke nordmenn er like gærne som «söta bror»

 5. Lenny Kravitz kommer til Oslo

Fra andre aviser

 1. Snoop Dogg på Nesodden-nachspiel

  Aftenposten
 2. Snoop Dogg til Oslo

  Aftenposten
 3. Kygo vil fylle Spektrum

  Aftenposten
 4. – Vi så for oss overskriften: Festivalsjef og manager dreper bassist.

  Aftenposten
 5. - Surrealistisk å jobbe med Snoop Dogg

  Fædrelandsvennen
 6. Green Day til Norge i januar

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder