NYE BROILER: DJ-duoen Broiler skal fredag spille på Summerburst i Göteborg foran 32.000, men er likevel mer nervøse over lørdagens sett på Bislett Stadion.

NYE BROILER: DJ-duoen Broiler skal fredag spille på Summerburst i Göteborg foran 32.000, men er likevel mer nervøse over lørdagens sett på Bislett Stadion. Foto:Terje Bringedal,VG

Festivalklare Broiler: – Det har gått med en halv årslønn på fyrverkeri

Vil gjerne jobbe med Highasakite

Nervøse før Findings festival

FROGNER (VG) DJ-duoen Broiler lover et forrykende show på Findings-festivalen på lørdag - men innrømmer at de er ganske nervøse før lørdagens konsert.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er gått et drøyt år siden Simen Auke og Mikkel Christiansen tok et steg bort fra rølpemusikken – og bestemte seg for et mer seriøst image: «nye Broiler». Det kan se ut som det lønnet seg for DJ-duoen fra Drammen, som nå kan skilte med flere titalls millioner avspillinger på sine nyere låter – hvor de ikke synger om øl, afterski eller Ayia Napa.

– Det har gått mye fortere enn vi trodde å klare å snu alt sammen, sier Mikkel Christiansen.

– Men det er verdt det da. Om det koster oss fem år eller ti år – så kommer vi ikke til å gi opp for det. Folk har fått det til før, så hvorfor skal ikke vi få det til? Vi må bare jobbe hardt nok, rett og slett, sier Simen Auke.

La «rølpemusikken» på hylla

DJ-duoen har lagt om stilen, og er nå vant til «nye Broiler». Det er fansen også ifølge guttene, selv om det ikke gikk altfor fort.

– Det har tatt tid å venne folk til den nye musikken, men nå har vi kommet til et punkt hvor nye Broiler er såpass godt etablert at det er dét folk tenker om oss. Dette er jo som å starte fra begynnelsen for oss, og det er moro, sier Christiansen.

Siden oppstarten har duoen gitt ut låter som «Afterski», «Vannski» og «Bonski» som alle har ligget på topp fem på VG-lista – men det ble ikke givende nok for gutta, så de la rølpemusikken på hylla.

– Vi følte at vi hadde mer å komme med musikalsk, og vi ville noe mer. Det var selvfølgelig en veldig morsom periode da vi laget norsk musikk som eksploderte ganske raskt, på langt sikt vil vi mer. Vi vil utfordre oss selv, sier Auke, før Christiansen fortsetter:

– Man har jo også lyst til å vise frem det beste man kan, og ikke bare være best på å lage noe dårlig. Noe vi bevisst gjorde før.

Siden de la om stilen har de gitt ut låten «Wild Eyes» som har passert 25 millioner avspillinger på Spotify. I tillegg til å lage egne låter, tar Broiler seg også tid til å remixe andres låter. Det har vist seg å være god butikk for DJ-duoen. Deres remiks av Imagine Dragons-singelen «Shots» har i skrivende stund nesten ni millioner avspillinger på Spotify, og ligger på VG-lista for syvende uke på rad.

– Vi liker å jobbe med artister vi liker veldig godt, og å lage en sang med Imagine Dragons er kanskje litt vel drøyt å begynne med. Men de likte den så godt at de ville gi den ut, og nå lager de musikkvideo til remiksen. Det er veldig stort, og det har nok ikke helt gått opp for oss enda, sier Auke.

Samarbeider gjerne med Highasakite

Tanken er å fortsette å lage egne låter, samt å remixe andres låter – og drømmesamarbeidet har de stilt seg inn på.

– Vi vil jobbe med mange flinke artister og låtskrivere i tiden fremover også, for det er veldig moro. Kanskje er det også en døråpner for oss til å få mer aksept, sier Christiansen.

– Jeg hadde ikke takket nei til et samarbeid med Highasakite. Jeg synes de er skikkelig bra. Det er heller ikke et helt umulig samarbeid heller, selv om det kanskje er det likevel.

Christiansen må se til utlandet når han tenker på sitt drømmesamarbeid.

– Florence and the Machine eller Sia hadde vært kult. Det er flinke vokalister, og det er bare å håpe på at vi på et tidspunkt kommer opp på det nivået at vi får jobbe med dem.

KAN FESTE: Broiler er vant til å lage feststemning, og det gjorde de med Sirkus Eliassen under VG-lista-konserten i Trondheim i 2013. Foto:Ned Alley,VG

Halv årslønn på fyrverkeri

Fredag reiser guttene til Göteborg for å spille på Summerburst, deres hittil største scene, med 32.000 mennesker foran scenen. Likevel ser de på det hele som vorspiel til det som kommer på lørdag. Da skal guttene for andre gang spille på Findings-festivalen som fredag går av stabelen på Bislett Stadion.

– Jeg ser på Summerburst som oppvarming til Findings – noe som er litt moro, siden det er dobbelt så mange der som i Oslo, sier Auke.

– Men vi er mer nervøse over å komme hjem til Findings på lørdag. Det blir en helt spesiell følelse for oss for der står alle vennene våre og familien, så da vil nok hjertet banke litt ekstra, mener Christiansen.

Blir dere nervøse før hvert show, eller gjelder det kun på lørdag?

– Hver gang. Uansett hvor stort eller lite publikum, så blir jeg nervøs, forteller Christiansen før Auke fortsetter:

– Jeg tror jeg kommer til å kjenne ekstra på det den helgen her. Den dagen jeg ikke er nervøs, så leverer du ikke lenger.

Selv om duoen er litt nervøse for å skulle underholde på Bislett Stadion, er de klare for å levere et forrykende show.

– Jeg tror vi har brukt opp halvparten av det vi tjener på konserten på fyrverkeri. Det har vel gått med rundt en halv årslønn på det, kan Christiansen avsløre før han fortsetter:

– Og så er jo planen å starte festen skikkelig.

Matoma er før oss, og han spiller ganske behagelig og myk musikk. Så hvis vi klarer å få i gang festen etter det – da skal vi si oss ganske fornøyde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder