KONSERT-KLAR: Omar «OMVR» Mohamed Ahmed er en av artistene som spiller under kveldens VG Lista Topp 20-konsert i Stavanger. Foto:Signe Christine Urdal,VG

VG-lista-aktuelle OMVR ble syk - gikk ned ti kilo på tolv dager

STAVANGER (VG) OMVR måtte utsette singelslippet da han havnet på sykehus med kronisk tarmsykdom.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Tre år er gått siden OMVR, eller Omar Mohamed Ahmed som han egentlig heter, var deltaker i TV2-programmet «The Voice». I år fikk han sitt gjennombrudd med låten «Hold You Back» - som han tok med seg på By:larm, og som fikk en femmer på terningen av VGs anmelder.

– Det har vært noen hektiske år, men samtidig føler jeg at de ikke har vært hektiske nok. Jeg har nok vært litt utålmodig, men jeg lærte meg å få litt is i magen. Under «The Voice» følte jeg meg også litt uferdig, så jeg ville finne min stil.

Hvordan gikk du frem for å gjøre det?

– Jeg måtte skrive låter. Jeg har gjort det før, men det føltes aldri helt bra. Så jeg har brukt litt tid på å prøve meg frem og jobbet med ulike produsenter, før jeg nå har noen låter jeg liker godt. Jeg føler ikke helt at jeg har teken på det enda. Jeg lager musikk jeg liker, og så er det bare sykt at andre liker det også. Men hadde jeg møtt Maria Mena hadde jeg nok ikke sagt at jeg var låtskriver, ler han.

Se VG-Lista Topp 20 direkte fra Stavanger her fra klokka 18:

Mye stress

I juni slapp han sin andre singel, «Dawn After the Night», men den kom senere enn planlagt. 27-åringen har nemlig en kronisk tarmsykdom, og han måtte legge release-planene litt på hylla.

– Kroppen sluttet bare å ta opp næring. Jeg gikk ned ti kilo på tolv dager uten å selv legge merke til det. Det resulterte i sykehusopphold. Det ble vel slik med mye stress, og det at jeg ikke lyttet til min egen kropp. Nå går det imidlertid mye bedre, men jeg synes det er fint å snakke om det. Det er viktig, hvert fall med slike kroniske ting. Hadde jeg selv visst mer før jeg ble syk hadde jeg kanskje tatt det mer seriøst.

Det var imidlertid under sine ti dager på sykehus som han fant ut at han måtte gi ut den nye singelen.

– Så jeg ga den likegjerne ut på bursdagen min, og det har vært overveldende bra respons. Vi har fått til mye i løpet av den første halvdelen av året, og det er kult.

I sommer skal OMVR sjonglere tid i studio med glere gigs, blant annet en del festivaler.

– Det blir travelt. Men det er gøy!

Har du lest? 70.000 på plass under VG-lista på Rådhusplassen

Den nye singelen handler ifølge artisten selv om at det er lov å ha det gøy, men at man skal være klar for at det kommer en dag etter en morsom kveld. Litt sånn, «helt om dagen, helt om natten»-greie, mener han.

– Når jeg skrev den var det viktig for meg å skrive noe som kunne nå ut, men jeg vil ikke at budskapet bare skulle ligge der. Jeg vil at folk skal kunne tolke litt selv. Du kan stå for det du tror på, og gjøre det du vil - så lenge du er klar for å ta konsekvensene. Samtidig er det opp til en hver som hører låten å tolke den litt selv også.

Kjenner på nervene

I kveld står han på scenen for første gang siden han ble frisk, og han skal dele rampelyset med artister som Jaa9 & OnklP, Astrid S, Eva & The Heartmaker og Staysman & Lazz. OMVR innrømmer at han er litt nervøs over å skulle opptre foran titusener av solglade rogalendinger.

– Det er veldig stas. Det er noe jeg har sett på siden jeg selv var liten. Det er fint å endelig kunne stryke det av listen av ting man vil gjøre, og si: OK, det har jeg vært med på.

Er du nervøs?

– Jeg kjenner litt på det, men samtidig så er det litt leirskole-stemning her. Så det er mest hyggelig.

Selv om han er nervøs, lover han imidlertid å levere god stemning og god musikk.

– Jeg skal prøve å få med folk. Det er jo en klubblåt, en gladlåt, så jeg skal prøve å engasjere publikum. Vi får bare håpe på at de ikke smelter bort i den sola her, sier han og ler.

Etter alle opptredener i sommer, venter mye tid i studio for 27-åringen.

– Nå skal jeg både til København, Stockholm og Los Angeles til høsten. Jeg er gira på å slippe noe nytt til høsten, og jeg har en tanke om hva. Det er én låt som folk responderer bra til, så kanskje det blir den, sier han.

VG-liste-moroa fortsetter etter kveldens konsert i Stavanger, for i ukene som kommer står nemlig både Bergen og Trondheim for tur. Det blir stjernespekkede show i alle byene, og flere artister er med på lasset hele veien. Dersom du vil holde deg fullstendig oppdatert på hva som skjer fremover, kan du følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt P3 på Instagram. Følg også VGlistatopp20 på Snapchat – der kan du få eksklusive bilder fra behind-the-scenes, og morsomme bilder og snutter fra hele sommerturneen!

Alle detaljer: Slik blir VG-listas sommerturné!

Mer om

  1. VG-Lista Topp 20
  2. VG-lista
  3. Norsk musikk

Flere artikler

  1. 15.000 skapte magi på VG-lista-show

  2. VG-lista inntar Stavanger

  3. 13.000 sang ut årets VG-lista

  4. VG-lista: Sondre Justad blir alltid overrasket når noen kan låtene hans

  5. Idol-Jesper, Sandra Lyng og Kvammen til VG-lista

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder