GA ALT: En rocka Taylor Swift var blant artistene som markerte utgangen av 2014 med storslått konsert på Times Square i New York. Foto:Jewel Samad,Afp

Taylor Swift rocket seg inn i 2015

Den amerikanske popprinsessen (25) gikk seirende inn i det nye året og feiret med forrykende show hjemme i New York.

Artikkelen er over fem år gammel

Swift, som nettopp har kjøpt seg nytt hjem i New York, fikk fart på nyttårsfeiringen på Times Square. Iført trange, sorte bukser og magetopp, satte stjernen punktum for det som har vært hennes store år med rekord på rekord.

– Jeg fryser! Dette var feil klesvalg, ropte den tynnkledde superstjernen til folkemengden ifølge Daily Mail.

Men showet ble hett nok. Den tidligere så prektige countrystjernen har det siste året fått et freidigere og røffere image, og hun holdt ikke tilbake under nyttårskonserten.

FRØS: Taylor Swift bommet litt på antrekket i den kalde desemberluften. Foto:Jewel Samad,Afp

Ikke overraskende åpnet Swift med låten «Welcome To New York» fra sitt ferskeste album «1989». Bladet Hollywood Reporter konkluderer: «Taylor Swift er den nye Dronningen av New York City».

- Ærlig talt – dette er verdens beste by! Jeg er så heldig, ropte Swift til rungende applaus.

2014 var et eventyrlig år for 25-åringen. I slutten av november presterte hun det ingen annen kvinne har gjort før henne, nemlig å vippe sin egen nummer én-hit «Shake It Off» i USA ned fra toppen med en ny låt («Blank Space»). Like før hadde hun passert en annen milepæl med USAs høyeste ukesalg på 12 år.

Ved utløpet av den aller siste uken i året gikk Swift også seirende ut av «kampen» mot «Frozen» – filmmusikken fra Disney-filmen med samme navn – om årets mestselgende album.

Swift, som lanserte albumet sitt for bare ni uker tilbake, kan allerede skilte med et platesalg på 3,66 millioner eksemplarer – foran «Frozen» med sine 3,53 millioner, melder Billboard.

GLITRET: Swift tok etter hvert på seg jakke. Foto:Jewel Samad,Afp

Også i 2009 plasserte Swift seg på toppen av platesalgslista med «Fearless» – da med 3,22 millioner solgte.

Julenisse

MTV har for øvrig lagt ut et rørende videoopptak, hvor Swift filmer seg selv mens hun pakker inn julegaver til fans. Reaksjonene til de heldige utvalgte kan få tårene frem hos de fleste.

De mange oppturene til tross – det har også stormet rundt Swift i kjølvannet av hennes omstridte beslutning om å fjerne all musikken sin fra strømmetjenestene, deriblant Spotify.

VG-kommentar:Tyven Taylor Swift

I desember kåret VG Swifts «1989» til årets beste internasjonale album – se hele kåringen her.

Det eneste området Swift kanskje ikke kan skilte med så stort hell, er på kjærlighetsfronten. Nylig uttalte hun at hun er lei av å date.

Les på VG+:Med appetitt på suksess og kjendiskjærester (krever innlogging)

Se Taylor Swifts historikk på VG-lista

GULLÅR: Taylor Swift hadde et superår i 2014. Foto:Carlo Allegri,Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder