Maggio om sin nye musikkvideo: - Tragikomisk

Se videopremiere på «Mitt Hjärta Blöder»

(VG Nett) Svenske Veronica Maggio (30), som i går kuppet svenske Grammis, mimrer om ensomme og triste kvelder på byen og tror mange kjenner seg igjen i budskapet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Veronica Maggio - hjemmeside

Maggio vant hele tre priser under gårsdagens store Grammis-galla hjemme i Sverige, og svenske aviser utropte henne raskt til kveldens dronning.

Maggio, som har en seks år lang karriere, er strålende fornøyd etter triumfen.

- I fjor var jeg nominert til fem priser, men vant ingen. Så dette kjennes helt klart som en seier. Jeg var nervøs for at det skulle bli en reprise av fjoråret, sier en sprudlende Maggio til VG Nett.

- Nå når Grammis-gallaen er vel overstått, kan jeg fokusere helt og fullt på min kommende plate, sier den videoaktuelle stjernen som var nominert i syv kategorier.

VGTV: Se videopremiere her

Ofte pleier Maggio og ha et helt annet budskap i selve videoen enn det låtteksten bokstavelig talt handler om. I «Mitt Hjärta Blöder» er det imidlertid klar kobling mellom det 30-åringen synger om og handlingen i videoen.

Maggio spiller selv hovedrollen som ulykkelig, ensom, kjærlighetssøkende kvinne under en fuktig kveld på byen.

- Jeg ønsket å formidle denne tragikomiske følelsen som de fleste nok kjenner seg igjen i. Videoen er ensom og destruktiv på en måte, forklarer Maggio til VG Nett.

- Er det en beskrivelse som passer på din egen personlighet?

- Ja, noen ganger gjør det det, svarer popartisten leende.

POPYNDLING: Veronica Maggio (30), her avbildet i forbindelse med fjorårets Øya-besøk. Foto: KRISTER SØRBØ

- Jeg tror videoen til «Mitt Hjärta Blöder» ganske godt illustrerer hva slags kveld dette handler om. Teksten er ikke vanskelig å tolke, og videoen skal beskrive følelsen. Ofte kan en video gi en låt en helt ny dimensjon ved å spille på helt andre ting, men her passet det bare å bygge på teksten, mener Maggio.

Hun presiserer at hun skrev låten for mange år siden. Siden den gang har hun fått samboer og barn, og lider ikke lenger av kjærlighetssorg.

LES OGSÅ: Kombinerer rollen som popartist og småbarnsmor

Og hun seiler i medvind karrieremessig.

Ny plate på gang

Maggio har erobret hele Skandinavia med låter som «Måndagsbarn», «Stopp» og «Jag Kommer». «Mitt Hjärte Blöder» er fra albumet «Satan I Gatan », som ble lansert i fjor.

MER OM MAGGIO PÅ VG-LISTA

- Jeg jobber med ny plate, og det blir fullt fokus på den nå fremover, forteller sangeren.

Norgesaktuell

Denne uken setter hun kursen mot Norge, hvor Skien, Sogndal, Volda og Drammen står på plakaten.

- Det er kult å ha så mange fans i Norge. Jeg hadde aldri regnet med at andre enn mine svenske publikummere skulle ta til seg dette, så suksessen i Norge er en herlig bonus. Det beste er å kunne spille live for et større territorium, sier en opprømt Maggio.

På spørsmål om hva som er hennes beste Norges-minne, svarer den svenske stjernen:

- Det var et vanskelig spørsmål, men jeg husker spesielt en reise fra en festival en gang - i et helikopter. Vi fløy over de norske fjellene, og det var fantastisk. Men jeg har også mange gode minner fra festivaler og Rockefeller-konserter, forteller hun.

Maggio regner med at det blir festivalbesøk i Norge også gjennom sommeren.

- Men kanskje ikke like mye som i fjor. Arbeidet med det nye albumet kommer til å kreve mye tid.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder