Lager to musikkvideoer - ti år etter gjennombruddet med «Barcelona»

NORSK SAMARBEID: Madcon, Ray Kay og gjesteartisten Stori på settet til en av musikkvideoene. Foto: Hallgrim Haug.

Madcon vil erobre USA med Ray Kays hjelp

(VG Nett) Ray Kay lager to musikkvideoer med Madcon i USA - ti år etter deres felles gjennombrudd med hiten «Barcelona».

  • Atle Jørstad Wergeland

Artikkelen er over åtte år gammel

Samarbeidet har vært planlagt i noen måneder, og denne uken har den norske trioen vært i Los Angeles for å spille inn videoer til to nye Madcon-låter.

Gruppens manager Peter Peters sier til VG Nett at låtene er ment for det internasjonale markedet, også USA.

Han vil ikke kommentere hvor mye penger de bruker på de to videoene, men Ray Kay forsikrer at budsjettet holder god internasjonal standard.

- Vi kan ikke si hva budsjettet er, men det var viktig for Madcon at jeg skulle gjøre en proff video i samme stil jeg vanligvis gjør i USA, så budsjettet er bra regnet i amerikansk standard. Vi har jobbet med det samme utstyret og crewet jeg vanligvis jobber med. Verdens flinkeste folk, sier han til VG Nett.

Sammen igjen

Det er nå ti år siden han laget musikkvideoen til hiten «Barcelona» med Paperboys og Madcon. Både Madcon og Olsen omtaler låten og musikkvideoen som deres gjennombrudd.

- Det var jo Ray Kay som lagde Barcelona for 10 år siden. Den ble jo vår første suksess, og også hans. Det var utrolig fett å få jobbe med Ray Kay igjen nå 10 år senere. Han er virkelig blitt en jedi-master innen sitt felt, og det var helt sinnsykt å se han jobbe, sier Tshawe Baqwa til VG Nett.

- Den gangen var vi alle sultne, veldig unge og «up 'n coming». Nå, ti år senere, er sirkelen sluttet, og det føles veldig gøy å jobbe med Yosef og Tshawe igjen, etter at vi alle har hatt mange gode opplevelser på hver vår kant. Personlig synes jeg disse videoene er en perfekt markering for mitt tiårsjubileum i musikkvideobransjen, sier Olsen.

Mens den ene videoen skal vise Madcon som superstjerner, håper han den andre videoen blir en snakkis.

- Jeg har så utrolig lyst til å fortelle om konseptet, men Peter Peters er en streng mann, så jeg kan ikke si noe foreløpig. La oss bare si at du har aldri sett Madcon på denne måten før. Her har jeg virkelig fått lov til å bruke fantasien! sier 33-åringen.

Solgt til gull

Blant annet ble et stort område i Los Angeles stengt av for musikkvideoinnspillingene.

- Å komme til USA og se Ray Kay stenge ned downtown Los Angeles, men LAPD på laget, og se ham ha kontroll på en sinnssykt stor gjeng med flinke folk, i verdens vanskeligste musikkmarked, det var bare drøyt. Sinnssykt kult, men drøyt, sier Yosef Wolde-Mariam.

Madcons superhit «Beggin'» har allerede gjort seg sterkt bemerket i USA. Låten solgte en halv million i statene, som tilsvarer å selge til gull.

Les også

Flere artikler

  1. Madcon stoppet trafikken i LA

  2. Madcon måtte gi ut låt de ikke likte

  3. Tshawe: - Tina og Bettina er litt for unge for meg

  4. Madcon skal opptre med Snoop Dogg

  5. Madcon om Marcus & Martinus: – Kommer til å ta helt av

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder