Spiller «Great Balls of Fire» for å ta balletak på Jens

I ILDEN: Siv Jensen bruker musikk til å koble av i en hektisk hverdag. Foto: Scanpix

Frp-Siv pumper seg opp med ballerock

(VG Nett) Fremskrittspartiets leder Siv Jensen (41) fyrer opp til sine politiske appeller med musikken til Jerry Lee Lewis.

 • Halstein Røyseland

Artikkelen er over ni år gammel

- En sang som alltid ble spilt før jeg skulle holde appell, er «Great Balls Of Fire». Hver gang jeg hører den sangen tenker jeg på valgkamp, sier Siv Jensen i «Lydverket» på NRK 2 i kveld.

Hva slags musikk bruker du som motivasjon? Si din mening nederst i artikkelen.

I torsdagens sending tar musikkprogrammet på NRK for seg hva slags musikk kjendiser bruker for å fyre seg opp før de skal i ilden. Frp-leder Siv Jensen, hekkeløper Christina Vukicevic og skuespiller Hallvard Holmen, best kjent som «Himmelblå-Roy» avslører hvilke sanger de har som sine favoritter.

Musikk som avkobling

AVSLAPPET: Det er ikke Jørn Hoel skuespiller Hallvard Holmen brukte for å lade opp til rollen som «Himmelblå-Roy». Foto: Scanpix

Siv Jensen forteller at hun bruker musikk til å koble av fra det som er en veldig hektisk hverdag.

- Det er viktig å få lagt bak seg det som har hendt, tømt det ut, og en veldig god måte å gjøre det på er å høre på musikk. Musikk for meg er en viktig del av hele livet. Uten musikk hadde det vært stusselig, forteller Frp-Siv.

Hekkeløper Christina Vukicevic bruker metalband som Metallica, Slipknot, System Of A Down og Satyricon for å få frem fandenivoldskheten i seg før hun skal konkurrere.

- Verdensrekord med Metallica

- De fleste idrettsutøvere bruker musikk for å pumpe seg opp. Jeg bruker i hvert fall det veldig aktivt. Når du sitter på bussen på vei til en stor konkurranse, så er iPoden med, forteller Vukicevic til «Lydverket».

- Dersom jeg kunne velge, ville jeg gjerne hatt Metallicas «Harvester Of Sorrow» på banen når jeg skal løpe. Det hadde blitt verdensrekord! Jeg vet ikke hva det er med musikk som gjør at du presterer bedre eller trener bedre. Men det har helt klart en effekt, mener Vukicevic.

Skuespiller Hallvard Holmen bruker også musikk når han skal forberede seg på sine ulike roller. Holmen er best kjent som «Himmelblå-Roy», en rolle han brukte mye av musikken til Tom Waits som lydspor til.

- Provoserer mange

Da han spilte Fritjof Nansen i TV-serien «Harry & Charles», brukte han en helt annen artist.

- Da hørte jeg på, og dette kommer sikkert til å provosere mange, hehe, men da hørte jeg på «Sexy Motherfucker» med Prince. Nansens karakter skulle da ned til Danmark og overtale Maud og Haakon til å komme til Norge. For å overtale den kule damen der, da måtte jeg ha noen beats som er litt kule, ler Holmen.

«Lydverket » sendes på NRK 2 torsdag klokken 21.30.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Flere artikler

 1. Denne Bolt-etterligningen gjør Vukicevic flau

 2. Mistet datteren på Utøya - tar livet tilbake med musikk

 3. Pluss content

  Christina Vukicevic (30): Året da alt ble forandret

 4. Pluss content

  Vil bli friidrettens superpar

 5. Valen i samtaler med NBC

Fra andre aviser

 1. Tre sørlendinger i The Voice-duell

  Fædrelandsvennen
 2. «Siv Jensen» er klar - for Chat Noir!

  Aftenposten
 3. Tre sørlendinger i duell

  Fædrelandsvennen
 4. Derfor lønner det seg å høre på musikk når du trener

  Fædrelandsvennen
 5. Debutanter nominert til Amanda

  Aftenposten
 6. KRSby-trynet: Nina Ugland

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder