BULLSHIT: Thom Yorke og Jonny Greenwood harselerer over de som hacket førstnevntes minidisk og krevde over en million kroner for det upubliserte materialet som ble stjålet. Foto: Chris Pizzello / AP

Hacket Radiohead - krevde en million i løsepenger

Men Radiohead visste råd og gjorde det stjålne materialet tilgjengelig.

Gitarist Jonny Greenwood skriver på bandets Facebook-side at minidisken til vokalist og låtskriver Thom Yorke ble hacket og stjålet sist uke.

Der lå det rundt 18 timer med arkivmateriale fra tiden rundt innspillingen av Radioheads kanskje største klassiker, «OK Computer» fra 1997.

les også

Thom Yorke til VG: – Jeg var en sint jævel

Hackerne kom med et krav på 150.000 dollar, eller 1,3 millioner kroner, for materialet. Hvis ikke, ville de publisere alt.

Men Radiohead hadde et mottrekk.

«I stedet for å klage - mye - eller overse det, publiserer vi alle 18 timene på Bandcamp til støtte for «Extinction Rebellion», skriver Greenwood.

«Extinction Rebellion» er en internasjonal protestbevegelse som ønsker opprør rundt klimaspørsmålet.

les også

Konsertanmeldelse: Radiohead

Bandet skriver videre at materialet aldri var ment for offentligheten, selv om noen lydklipp ble med på kassetten til reutgivelsen av «OK Computer». Likevel – om noen skulle være interesserte, kan de kjøpe materialet for 18 pund (200 kroner) – kun de neste 18 dagene.

«Det er bare marginalt interessant. Og veldig, veldig langt», skriver Jonny Greenwood, som avslutter med en lakonisk punchline:

– Regnfullt ute, ikke sant?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder