I SPEKTRUM: Jan Fredrik Karlsen etter at JOWST vant i mars. Foto: FRODE HANSEN VG

Jan Fredrik slutter som MGP-general

Jan Fredrik Karlsen (43) gir seg etter to år i jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Karlsen har valgt å slutte fordi jobben ikke lar seg kombinere med øvrig jobbvirksomhet.

– Fra høsten av skjer det nye spennende ting, som trenger all min fokus. Dessverre, lar det seg ikke gjøre å kombinere dette med jobben som MGP-general, sier Karlsen til NRK, som naturlig nok var de første til å melde nyheten.

Til VG forklarer Karlsen:

– Jeg sluttet i mitt daglige virke i Playroom i fjor etter 15 år, og siden da har jeg hatt masse tid til å jobbe med MGP. Samtidig har jeg hatt noe som heter karantenetid fra selskapet, og når den nå er over, står jeg fritt til å gjøre noe nytt. Det vil jeg gjøre fullt og helt, og det hadde ikke vært rettferdig mot hverken det nye eller NRK, om jeg skulle fortsette med begge deler.

Sveriges Eurovision-artist: Synger ut mot vinneren

Karlsen vil ikke røpe hva han nå skal i gang med, men på spørsmål om det er noe lignende av hva han har syslet med før, svarer han leende:

– VG må smøre seg med tålmodighet, men det er klart at jeg må drive med noe jeg kan!

Fikk du med deg? Jan Fredrik har fått ny kjæreste

– Rik på erfaringer

Karlsen slutter etter å ha vært med på å sikre Norge en tiendeplass i årets Eurovision Song Contest. Det gikk langt bedre i år enn i fjor, da Norge røk ut i semifinalen første året Karlsen var general.

–Jeg føler meg ganske rik på erfaringer de siste to årene. Skuffelsen av dessverre ikke å gå videre i fjor mot topp ti i år. Jeg har elsket å jobbe med NRK og er stolt og takknemlig for det jeg har vært med på. Nå er jeg spent på alt som skal skje fremover, sier 43-åringen.

Karlsen kan skilte medgen kan skilte med en lang karriere i musikk- og TV-bransjen, blant annet som artistmanager og som dommer i talentprogrammer som «Idol» og « X-Faktor».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KARLSEN x TO: Stig Karlsen og Jan Fredrik Karlsen. Nå blir Stig alene om jobben. Foto: NTB scanpix

Blottet rumpa for TV-seerne: Du har kanskje sett ham før?

Han tar over

Det blir fortsatt en Karlsen som skal være musikkansvarlig for MGP fremover. Stig Karlsen, som har vært prosjektleder i to år, tar nå over oppdraget – samtidig som han fortsetter som prosjektleder.

– Jan Fredrik har gitt Melodi Grand Prix en solid vitamininnsprøytning, både internt i NRK og eksternt mot publikum. Det har vært utrolig hyggelig å ha med han på laget, sier Stig Karlsen til NRK.

Jan Fredrik mener makkeren fint klarer jobben alene:

– Den beste mannen i den rette posisjonen, sier han til VG.

MGP-klubbleder: – Synd

Morten Thomassen, leder for MGP-klubben, synes det er synd at Jan Fredrik Karlsen gir seg.

– Han var en energisk og humørboblende del av dette sirkuset. Han fikk økt oppmerksomheten på MGP og skal ha stor takk for det. Han vil bli savnet, sier Thomassen til VG.

Salvador Sobral: Trosset helseproblemene og vant

Anders M. Tangen, Eurovision-skribent og MGP-entusiast, skriver på sin blogg at det «litt synd at Jan Fredrik Karlsen gir seg akkurat når han hadde kommet et godt stykke opp på læringskurven».

«Han har vært et kraftsenter. Jeg synes det er en god løsning at prosjektleder for MGP Stig Karlsen tar over når JFK nå gir seg. Han var visst mannen som fikk Jowst på laget».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder