Gatas Parlament lagde hyllest-mix til Ludvigsen

(VG Nett) Sent i går kveld publiserte hip hop-trioen Gatas Parlament en mixtape med noen av deres coverlåter fra Knutsen & Ludvigsen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den folkekjære musikeren Gustav Lorentzen, kjent som Ludvigsen fra gruppa Knutsen & Ludvigsen, døde brått onsdag. 62-åringen fikk hjertestans under et orienteringsløp.

- Det er veldig sørgelig at han er død. Selv om han ikke var 20 år, så var dette altfor tidlig. Han var en mann som helt klart hadde mer igjen, og som vi gjerne skulle hatt her noen år til, sier Elling Borgersud til VG Nett.

Han er en av tre i hip hop-gruppa Gatas Parlament, og fikk dødsbudskapet av broren og bandkollega Aslak Borgersud.

PROTOKOLL: Hvordan husker du Ludvigsen?

Inspirasjonskilde

I går kveld lagde bandets tredje medlem, Don Martin, en mixtape med noen av sangene trioen har gitt ut, som helt og holdent er Knutsen & Ludvigsen-coverlåter. Denne ble, som en hyllest til Gustav Lorentzen, publisert på gruppens hjemmeside.

- Vi har et veldig fan-forhold til Knutsen & Ludvigsen, og vi har gjort mange låter inspirert av dem. Dersom vi skal nevne ett band, i hvert fall et norsk et, som har inspirert oss, så er det dem. Med denne mixtapen ønsker vi å markere hans kunstneriske virke, forteller Elling Borgersud.

LES OGSÅ: - Døde under orienteringsløp

- En periode kalte vi oss for Knutsen & Ludvigsen Teens, faktisk.

Den ideen stammet fra konseptet Abba Teens.

VGTV: Hør deler av Gatas Parlaments Knutsen & Ludvigsen-hyllest her.

Hør hele hyllesten på Gatas Parlaments egenhjemmeside.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GATAS PARLAMENT: Aslak Borgersrud, Don Marting og Elling Borgersud utgjør hip hop-trioen som nå er klare for Melodi Grand Prix. Foto: Kristian Helgesen

Så dem live

For Gatas Parlament forsvant en drøm med Gustav Lorentzens dødsfall. De har alltid hatt et ønske om å samarbeide med Knutsen & Ludvigsen.

- Det blir dessverre vanskelig nå, sier Borgersrud, som kan trøste seg med at han i det minste fikk sett Knutsen & Ludvigsen live.

- Vi så dem på Rockefeller. Det var veldig moro og høy allsangfaktor, minnes rapperen.

KULTURMINISTEREN: - Han vil bli dypt savnet

Han vil gjerne understreke at selv om Knutsen & Ludvigsen er kjent som barnemusikere, så har tekstene og melodiene deres et svært høyt nivå.

- De er nok litt undervurdert. De er veldig dyktige og viktige som referansegrunnlag. Alle generasjoner kjenner materialet deres. Som musiker kan det være nyttig å studere hvordan de jobbet rent melodisk og oppbyggingen av sangene. Det samme med tekstene. Metaforene og oppbyggingen av rim er helt nydelig, avslutter Elling Borgersud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder