Stor mann med sterke følelser

MUSIKK

DUBLIN(VG) Bruce Springsteen og The E Street Band har i tredve år vært som familie for Clarence Clemons (61). Etter 11. september kom de enda nærmere hverandre.

Publisert:

- Oh man, jeg mistet mange venner i Twin Towers. De er med meg i ånden på denne turneen - de kommer stadig og besøker meg. Minnene om dem gjør meg sterkere, sa en alvorstung Clarence Clemons da VG traff ham i Dublin i mai.

Torsdag står han nok en gang ved siden av Bruce Springsteen på Valle Hovin og får den største applausen etter sjefen sjøl. På grunn av hofteproblemer står 61-åringen roligere enn tidligere - ellers kan ikke alderen merkes på den røslige saksofonisten.

Helbredelse

- Det er rare tider. 11. september sendte virkeligheten rett i ansiktet på oss. Altfor lenge har vi levd i en beskyttet verden, sier Clemons.

- Bruces sanger på «The Rising» er blitt del av en helbredelsesprosess for oss alle - ikke bare det amerikanske folk, men også for oss i bandet. For The E Street Band er det viktig å spille disse sangene - å dele våre følelser med publikum, sier han, og løfter en pekefinger på størrelse med undertegnedes underarm.