Spleiset av krigen

STOCKHOLM (VG) Det måtte en krig til for å få Kari Bremnes og Eva Dahlgren til å synge på samme plate.

Ingar Johnsrud
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Ideen virket spennende. Og da jeg fikk høre en av voggesangene, ble jeg bare så grepet at jeg bestemte meg umiddelbart. Jeg måtte være med på denne platen, forteller Eva Dahlgren til VG.

Kari Bremnes og Eva Dahlgren har aldri jobbet sammen tidligere. Men begge er sterkt engasjert i kampen for fred.

- Det går ikke an å argumentere mot en voggesang. Alle mennesker over hele verden har det til felles at vi noen ganger i livet har hatt behov for en voggesang. Den skiller ikke mellom Nord-Korea og Norge, sier Bremnes.

Platen er blitt til ved at produsent og daglig leder ved Kirkelig Kulturverksted, Erik Hillestad, har reist rundt i verden med en enkel to-spors mikser og mikrofoner. Gjennom sine kontakter er hanblitt kjent med sangere i disse landene. Vel tilbake i Norge er tekstene blitt oversatt, før de skandinaviske artistene har lagt sin stemme til den originale voggesangen. Knut Reiersrud har arrangert låtene.

Fem sanger fra platen kom ut på EP mandag 5. mai. CD'en, med både skandinaviske og internasjonale artister, blir lansert i forbindelse med to-årsmarkeringen av terrorangrepene i USA, 11. september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder