HÅVER INN: Svenske Tim «Avicii» Bergling tjente mer enn noensinne i 2015. Her fra konserten på Findings festivalen i 2014 Foto: Frode Hansen VG

Avicii tjente nesten en kvart milliard i fjor

For fire år siden hadde Tim Berglings selskap 3,2 millioner i inntekt. I fjor fikk han inn 250 millioner.

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er den svenske avisen Expressen som melder Tim Bergling (26), bedre kjent som Avicii, sitt årsregnskap for 2015. De skriver at tallene fra Bolagsverket, det svenske Brønnøysundregisteret, viser at DJ-ens firma Avicii Music AB tjente nesten 250 millioner svenske kroner i fjor.

Avisen skriver at Bergling startet firmaet i 2011, men at det da kun tjente 3,2 millioner. I løpet av de neste fire årene økte omsetningen til omtrent 170 millioner kroner, og i fjor toppet det seg altså ytterligere.

Nyoperert i 2014: – Jeg føler meg elendig

I 2012 fikk svensken 10. plassen på Forbes liste over verdens best betalte DJ-er. Da hadde han en årslønn på 42 millioner kroner, kun et år etter gjennombruddet med sangen «Levels».

I 2014 var låten hans «Wake me up» den mest spilte på Spotify med 200 millioner avspillinger. Han var den første artisten som nådde så mange strømminger. Nylig passerte Alan Walker 430 millioner avspillinger, og dermed tangerte Kygos rekord.

Siste turnéen

Avicii har dog slitt mye for pengene. De siste årene har det travle programmet hans gitt ham for lite tid til et liv som en vanlig person. Det skrev han på Facebook da han annonserte at 2016-turneen blir hans siste, for nå.

– Jeg har blitt voksen på samme tid som jeg har vokst som artist, jeg har blitt bedre kjent med meg selv, og jeg innser at det er mye jeg vil gjøre, skrev han i mars.

Kommentar: Avicii – Den nye «nye rockestjernen»

Siden han slo igjennom i 2011 har han vært inn og ut av sykehus, og de tre siste årene har han avlyst flere konserter på grunn av sykdom. I 2012 ble han innlagt på sykehus med betennelse i bukspyttkjertelen. Et år senere måtte han igjen avlyse konserter i Australia på grunn av mageproblemer.

Det toppet seg i 2014 ble han hastet til sykehus i Miami, hvor han måtte fjerne galleblæren. Under en måned senere fjernet han blindtarmen også.

Mot slutten av fjoråret innså svensken at programmet ble for tøft. Derfor valgte han å utsette konsertene fra september og ut året til 2016. Det for å få muligheten til å fokusere på seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder