NORGES-BESØK: Lana Del Rey opptrådte for første gang i Norge på Hovefestivalen onsdag. Superstjernen var i strålende humør etter konserten. Foto: Petter Emil Wikøren

Lana Del Rey til VG om Axl Rose-ryktene: - Vi er bare venner

(VG Nett) Superstjernen Lana Del Rey har flere ganger blitt koblet til frontfiguren i Guns N' Roses. Nå avkrefter hun ryktene overfor VG Nett.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Sangeren har blitt observert sammen med Axl Rose ved flere festlige anledninger dette året og de to vokalistene skal også ha tilbragt mye tid sammen privat. De forlot også et populært utested i Los Angeles sammen i en bil i vår. Hun nekter imidlertid for at det er noe kjærlighet i luften.

- Vi er bare venner. Jeg er en stor beundrer av Axl (Rose). Jeg går på konsertene hans og blir inspirert av han. Jeg elsker bandet, bedyrer Lana Del Rey til VG Nett.

Gavepakke fra Norge

VG møter en opplagt superstjerne natt til torsdag etter konserten hennes på Hovefestivalen. Popkometen beskriver det norske publikums respons som en gavepakke.

- Det var så mange som kunne tekstene på låtene, selv de ukjente. Det var en utrolig energi og en fin gave for meg, sier hun.

BALE VENNER: Lana Del Reay har blitt koblet til Axl Rose, men holder fast på at de bare er venner. Foto: Nils Bjåland / VG

Lana Del Rey lanserte debutalbumet «Born To Die» i januar i år.
Da hadde hun allerede rukket å få hele verdens oppmerksomhet rettet mot seg for singlen «Video Games», som i en rekke medier ble kåret til årets beste låt i 2011.

VGs anmelder ga albumet terningkast 5.

- Jeg er kjedelig

Den enorme suksessen til tross, 26-åringen klarte ikke å innfri da hun sang live på talkshowet «Saturday Night Live» på nyåret. Derimot floppet hun fullstendig og høstet massiv slakt fra musikkpressen. Sangeren har også måtte tåle mye kritikk for flere av hennes andre live-opptredner det siste året.

Hun forklarer de dårlige anmeldelsene på følgende vis:

- Jeg er en veldig rolig person, noe som gjenspeiler seg i showene mine. Jeg er ikke så gal. I moderne popmusikk må det være et fyrverkeri på scenen, men jeg er egentlig en kjedelig person, sier hun.

- Jeg elsker å skrive og lage musikk. Utenom det, så bryr jeg meg egentlig ikke.

Mediene skrev i ettertid at slaktet skal være årsaken til at hun skrinla en USA-turné denne vinteren. Ifølge henne selv stemmer ikke dette.

- Jeg kansellerte ingen konserter. Mediene ville bare lage en sensasjon. Bare spør bookingmanageren min. Det var ingen turné som var booket, sier hun.

- Sexy låt

VG skrev tirsdag om Magnus August Høiberg (23) som hadde fått i oppdrag å lage en remix av Lana Del Reys hit, «National Anthem». Superstjernen fikk høre låten i slutten av intervjuet og tonene falt tilsynelatende godt i smak.

- Jeg liker det. Spesielt starten. Det var sexy! sier hun mens hun danser heftig til låten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder