KOMMER TILBAKE TIL EUROPA: Eagles of Death Metal, her på scenen i Bataclan like før tragedien utspilte seg. Foto: Emmanuel Wino , Emmanuel Wino

Eagles of Death Metal klare for Oslo igjen

Det terrorrammede amerikanske bandet kommer tilbake til Oslo etter at de måtte avlyse som følge av Bataclan-tragedien.

Artikkelen er over fire år gammel

Eagles of Death Metal spiller på Sentrum Scene i Oslo søndag 14. februar, nesten fire måneder etter de egentlig skulle ha opptrådt for norske fans.

Bandet sto på scenen da de 13. november da islamske terrorister gikk til angrep og skjøt vilt rundt seg på konsertstedet Bataclan midt i Paris. 90 døde i det grusomme angrepet. Bandet klarte å komme seg i sikkerhet, men mistet et medlem av crewet under terroraksjonen. De avlyste forståelig nok en rekke påfølgende datoer, og skulle altså ha spilt i Oslo knappe to uker senere.

8. desember var bandet tilbake utenfor Bataclan for å hedre ofrene.

To dager før var de tilbake på scenen i Paris sammen med U2.

Nå blir alle de avlyste datoene erstattet. Bandet returnerer også til Paris, hvor de skal spille på Olympia 16. februar. Bataclan har ennå ikke åpnet igjen etter terrorangrepet.

Frontfigur Jesse Hughes har kommentert returen til Paris på denne måten i en pressemelding.

Folk i Paris har alltid vært utrolige mot oss, og vår kjærlighet til denne vakre byen og menneskene har blitt forsterket millioner av ganger de siste månedene. Å høre de gjenlevendes og skadedes historier og de som har mistet sine kjære har vært overveldende for oss. Å ikke returnere for å fullføre konserten var aldri noe tema. Vi ser frem til å komme tilbake i februar og fortsette vår misjon med å bringe Rock’n’roll til verden.

Les også: Eagles of Death Metal bryter fullstendig sammen i intervju

Alle som var på Bataclan får gratisbillett til konserten på Olympia. Alle som hadde billett til konserten 26.11 vil kunne bruke billetten hvis den ikke er refundert til konserten 14.2. De som allerede har refundert billetten vil få mulighet til å kjøpe ny på forhåndssalg heter det i en pressemelding fra Sentrum scene.

VG Spesial: Dette er ofrene for Paris-tragedien

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder