POPKOMET: Alan Walker. Foto: NTB SCANPIX

Kygo-comeback hindrer Alan Walker i å sette rekord på VG-lista

Han var én uke unna å få tidenes lengstlevende norske listetopp. Så kom Kygos nye singel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Alan Walker (18) fra Fana utenfor Bergen har erobret store deler av den vestlige verden med singelen «Faded» de siste månedene.

Den har toppet de offisielle hitlistene i 13 land, blant dem Tyskland, Frankrike og Sverige.

Sjekk: Han har verdens mest etterspurte låt

I Walkers hjemland (faren er britisk, derav det ikke altfor norskklingende navnet) har «Faded» allerede skrevet seg inn i pophistorien: Ingen norske låter har ligget lenger enn dens 14 sammenhengende uker øverst på VG-lista.

Ny rekord er det imidlertid ikke. Både Gry Jannicke Jarlums «Svake mennesker» (1981) og Wenche Myhres «Jeg og du og vi to og mange flere» (1972) toppet i 14 strake uker hver.

GRUNN TIL Å GLISE: Kygo er tilbake på topp. Foto: KYGOMUSIC.COM

Les også: Norge invaderer den britiske hitlisten

Walker avløses på toppen av Norges offisielle salgsliste for musikk av en annen kar fra Fana. En relativt kjent sådan, som Walker også sammenlignes med.

Kygo gjør nemlig comeback med Labrinth-samarbeidet «Fragile», et halvt år etter at han sist residerte øverst på VG-lista.

Fikk du med deg? Aurora går helt til topps

Kyrre Gørvell-Dahll (24) har selv skrevet VG-listehistorie: Han ble den første artisten noensinne som tok alle sine tre første singler direkte til førsteplassen.

Etter hat tricket med «Firestone», «Stole The Show» og «Nothing Left» måtte han imidlertid nøye seg med henholdsvis niende- og annenplass for «Here For You» og «Stay».

Nå kan han puste lettet ut – og reflektere over at han har brukt under halvparten av tiden på å få fire nummer én-hits i Norge som a-ha i sin tid trengte.

De ubestridte dronningene av VG-lista for låter er diskoduoen Baccara. De holdt ut 22 uker på topp med «Yes Sir, I Can Boogie» i 1977 og 1978, riktignok med én hvileuke på annenplass underveis.

Låten som har ligget lengst på topp uavbrutt er en filmmusikkslager. John Travolta og Olivia Newton-Johns «Grease»-hit «You're The One That I Want» feide all disko til side og klokket inn 18 uker i 1978.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder