AP: Prince døde av overdose

Årsaken til Prince' overraskende bortgang  skal være en overdose av svært sterke smertemedisiner.

 • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

Prince døde brått 21. april og fans verden over var i sjokk. Han ble 57 år gammel. Prince ble ifølge politiet funnet livløs i en heis hjemme i Paisley Park.

Dødsfallet kom helt uventet, og spekulasjonene har gått lenge rundt hva han døde av.

Minneord: Pophistoriens største multitalent

Prince døde av en overdose fentanyl, et syntetisk smertestillende medikament skriver nyhetsbyrået Associated Press, AP. Det er cirka 80 ganger sterkere enn morfin ifølge Store medisinske leksikon. Fentanyl er også mange ganger sterkere enn heroin, ifølge AP.

– Mannen i 50-årene som kan ha slitt med smerter tok en veldig stor dose smertestillende og døde ved et uhell av en overdose, sier legen Barbarajean Magnani som er patolog ved Tufts Medical Center.

– Kjendiser gjør oss oppmerksom på dette (overdosedødsfall, journ.anm), men vi ser det hver dag. Vi må reevaluere måten vi behandler smerte på, sier patologen.

Det er ikke bekreftet om de sterke medikamentene er skrevet ut av en lege.

POPIKON: Prince på scenen i 2011, 52 år gammel. Foto: Bertrand Guay Afp

Nyhetsbyrået refererer fra den medisinske rapporten som var klar torsdag.

TMZ skriver også at testene viser en overdose opiater. Nettsiden har tidligere skrevet at Prince måtte nødlande bare seks dager før han døde som følge av en overdose Percocet, som er et opiat.

Rettsdokumenter har tidligere avslørt at Prince traff en navngitt lege to ganger de siste ukene i hans liv, og den siste gang han traff legen var dagen før han døde.

Legen har i sin forklaring sagt at han har skrevet ut reseptbelagte medisiner til artisten.

Prince levde utad under et strengt helsemessig regime. Han var en svoren veganer, og i studioet hans Paisley Park var det strengt forbud mot røyking og drikking. I studioet var det også forbud mot banning.

Les også: Her levde og døde Prince

Prince slet med hoftesmerter i elleve år, Prince skal derfor ha tatt mye smertestillende medisiner. Det har blitt spekulert i at Prince ikke skal ha operert seg på grunn av sin religiøse overbevisning som Jehovas vitner, ifølge The Guardian. De tillater ikke blodoverføring. Det har også vært spekulert i om Prince har gjennomført operasjoner i hemmelighet, men det har ingen bekreftet.

Dersom det skulle stemme at han til slutt døde som følge av overdreven medisinbruk. Michael Jackson slet med å få sove, og brukte det svært sterke anestesimiddelet propofol. Hans lege Conrad Murray ble funnet skyldig i uaktsomt drap.

Rockeren Gene Vincent døde i 1971 av et blødende magesår etter en langvarig miks av medikamenter og alkohol. Vincent hadde store smerter i en beinet etter en bilulykke i 1955.

Elvis Presley var også avhengig av reseptbelagte medisiner, og kombinerte dette med svært usunn mat. «Kongen av rock'n'roll»s dødsårsak har vært omdiskutert, men medikamentbruk var antakelig en av årsakene til at han døde såpass ung.

MULTITALENT: Prince var blant mye annet en svært god gitarist. Her er han på scenen i 2010. Foto: Str Afp

Flere artikler

 1. Pluss content

  AP: Prince døde av overdose

 2. AP: Fentanyl-nivået i Prince var «ekstremt høyt»

 3. TMZ: Slik fikk Prince piller

 4. Princes hjem blir museum

 5. Familien arrangerer minnekonsert for Prince

Fra andre aviser

 1. Artisten Prince døde av overdose

  Aftenposten
 2. Fortsatt uklart hva Prince døde av

  Aftenposten
 3. Princes død er ferdig etterforsket

  Bergens Tidende
 4. Prince kan ha dødd av feilmerket medisin

  Fædrelandsvennen
 5. Prince døde av en overdose

  Bergens Tidende
 6. Politiet: - Prince hadde ingen synlige skader

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no