MANGLER BEN: Pepperkakene VG blir servert mangler ett ben – noe ironisk med tanke på at Ole Edvard Antonsen ikke har fått brukt sitt på seks måneder.

MANGLER BEN: Pepperkakene VG blir servert mangler ett ben – noe ironisk med tanke på at Ole Edvard Antonsen ikke har fått brukt sitt på seks måneder. Foto: Trond Solberg , VG

Ole Edvard Antonsens skademareritt

Legg og ankel brakk tvers av   *Avlyste alle konserter i seks måneder

HOLMENKOLLEN (VG) Ole Edvard Antonsen (53) har vært gjennom ni operasjoner etter skaden han pådro seg i april.

Angelica Hagen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var søndag 12. april at trompetspilleren skulle øve, slik han gjør flere timer hver dag, i øvingslokalet han har bygget nedenfor hjemmet sitt i Oslo. 53-åringen skled på en gammel snøflekk. To timer senere lå han på operasjonsbordet med trippelbrudd og fikk satt inn stål og 11 skruer i benet.

Men uhellet stoppet ikke der. Ti uker senere skulle skruene i ankelen ut slik at benet kunne beveges igjen. Da fikk Antonsen en infeksjon og måtte gjennom åtte nye operasjoner – hele sommeren ble tilbrakt på sykehus.

Nå kan det ta opptil to år – om i det hele tatt – at benet til Antonsen blir helt bra.

Fikk du med deg denne uheldige artisten? Rocker ble døv over natten

Hatt god hjelp

For tre uker siden kastet han krykkene og om en drøy måned legger han ut på sin første turné på lang tid, «Desemberstemninger», med makker Didrik Solli-Tangen og Elisabeth «Bettan» Andreassen.

– Jeg har tatt steg for steg, bokstavelig talt, og tenkt mange positive tanker. Jeg har hatt god hjelp rundt meg, jeg har jo trengt hjelp til alt, sier Antonsen da VG møter ham og resten av julegjengen i øvingslokalet i Holmenkollen.

Pepperkakene VG blir servert mangler ett ben, noe som ser ut til å være en tilfeldighet. Alle bryter ut i latter.

LATTER: «Bettan», Antonsen og Solli-Tangen har god kjemi og latteren sitter løst når de er sammen. Foto: Trond Solberg , VG

Selv om Antonsen fortsatt sliter med foten, og stadig må legge den høyt, gleder han seg svært mye til å reise Norge rundt med de to andre.

«Bettan» forsikrer om at de skal ta godt vare på ham og passe på at han har brodder på skoene. Selv forteller Antonsen at han har gått til innkjøp av flere.

Visste du at Antonsen og turnékollegaen møttes i et kjendisprogram på TV?

– Grov prat

21. november reiser de til Vesterålen og skal holde konsert gjennom landet vårt helt frem til 22. desember. På veien skal de innom over 30 steder – fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Det er liten tvil om at de tre har god kjemi sammen både på og av scenen – og latteren sitter løst da VG er på besøk.

– Det blir litt grov prat innimellom. Så vi må ha karantene når vi er hjemme, men på turné er det ingen grenser, sier Andreassen.

Antonsen og Andreassens historie går langt tilbake – helt til 1985 – da Antonsen spilte i bandet Bobbysocks.

– Det er det ikke alle som vet at jeg var, sier Antonsen.

ØVER HJEMME: Ole Edvard Antonsen i øvingsrommet sitt hjemme. Endelig kan han spille for det norske folk igjen, etter å ha vært skadet siden april. Foto: Trond Solberg , VG

Solli-Tangen møtte han for første gang i TV-programmet «71 grader nord», der Antonsen var programmets eldste deltager, mens Solli-Tangen var den yngste. De to endte i finale og fikk en god tone – noe som har resultert i at Solli-Tangen har vært med på juleturneene til Antonsen de siste årene.

Julen for disse tre består av mye jobb – men i romjulen har de alle helt fri. Og Solli-Tangen skyter inn at lille julaften er hellig. Det er de to andre enig i. Men de elsker å jobbe i julen og beskriver turneen som magisk.

Hva synes du? Butikkene pyntes til jul i oktober

– Helt spesiell stemning

– Jeg elsker å synge i kirken, det er noe med stemningen i julen. Alle har tid til å tenke, inkludert meg selv, det blir en helt spesiell stemning, sier Andreassen.

De har alle forskjellige opplevelser av julen og hvordan de kommer i riktig julestemning, men de er enige i at julen forsterker sanser og inntrykk.

Antonsen starter julefeiringen allerede 24. juli når han og familien griller ribbe og spiser mandel i grøten på det de kaller «Juliaften».

Mens Andreassen og Solli-Tangen er enige om at julen kommer idet kulden og julepynten er på plass.

Les også: Solli-Tangen hyllet sin avdøde venn og læremester

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder