Her knuser Ida Maria gullplaten

Sjokkerte publikum i Oslo i kveld

MUSIKK

PARKTEATRET(VG Nett) I stedet for en takketale knuste Ida Maria gullplaten hun fikk så den gikk i tusen biter foran et sjokkert publikum.

Publisert: Oppdatert: 20.02.09 12:39

Ida Maria skulle hylles for 20.000 solgte album av «Fortress around my heart» på en fest plateselskapet Universal arrangerte på Parkteatret i Oslo i kveld. Ida Maria ble ropt opp på scenen sammen med bandet sitt for å motta hedersbevisningen, men da publikum i salen forventet en liten takketale fra den nordnorske rockeren, kom det noe helt annet.

- Tusen takk, sa Ida Maria med et smil før hun kastet gullplaten hardt i gulvet så den knuste og gikk i tusen biter.

Hva synes du om opptrinnet?Diskutér med andre musikkinteresserte her!

Et sjokkert publikum var vitne til opptrinnet på konsertstedet Parkteatret på Grünerløkka i Oslo.

- Det ble stille i salen, det var så flaut at jeg rødmet på hennes vegne, sier publikummeren Mari Jæger til VG Nett

- Det er skikkelig respektløst overfor plateselskapet, legger hun til.

- Et av de underligste øyeblikkene jeg har opplevd

Musikkjournalist og redaktør i bransjebladet Faro-journalen Asbjørn Slettemark var selv til stede da Ida Maria mottok gullplaten. Han kan bekrefte at publikum reagerte med sjokk.

- Det var et av de underligste øyeblikkene jeg har opplevd på veldig lenge.

- Hvorfor tror du hun gjorde det?

- Det har jeg ingen anelse om. Jeg prøver selv å finne ut av hva dette var et uttrykk for. Jeg sitter her og skal skrive om dette nå, men er rett og slett usikker på hva jeg synes. Jeg må få summet meg litt, sier Slettemark til VG Nett en liten time etter opptrinnet.

Musikksjef i NRK P3 Håkon Moslet var ikke til stede, men har allerede fått referert historien når VG Nett ringer ham. Han synes det hele høres litt umotivert ut.

- Vanligvis blir jo norske artister veldig glade for en gullplate. Man ønsker jo å selge bra, og Ida Maria er den debutanten fra 2008 som virkelig har markert seg, sier Moslet.

- Vil bli oppfattet som arrogant

Han betegner rockeren som uforutsigbar, men sier samtidig at det er nettopp det som er sjarmen med Ida Maria.

- Det er kult med artister som ikke er helt A4. Hun har en rebell i seg og vil gjøre ting på sin måte. Det synes jeg er prisverdig.

Og nettopp rebell-aspektet er det Moslet trekker frem når han skal forklare hva han tror er årsaken til at hun valgte å knuse gullplaten.

- Det er litt pønkrock over det hele. Mange vil nok oppfatte dette som arrogant og at nå har hun mista bakkekontakten siden hun gjør det bra i England. Publikum kan fort komme til å vende seg mot henne.

- Tror du hun er blitt arrogant?

- Nei, jeg har ingen grunn til å tro at hun er blitt det. Jeg tipper dette er en rebell-refleks, sier Håkon Moslet, som ikke kan huske å ha hørt om andre norske artister som har knust gullplaten sin.

Ida Maria selv ønsker ikke å uttale seg til VG Nett om opptrinnet i kveld. Det har ikke lykkes VG Nett å komme i kontakt med noen i Ida Marias plateselskap Universal for en kommentar.

Her kan du lese mer om