GLEDER SEG: Erik og Kriss er ikke sjenerte, og innrømmer at de lader opp til Stavanger-konserten med tilbakeblikk fra da sist sto på en VG-listescene. Foto: Geir Ertzgaard

Erik og Kriss klare for VG-lista i Stavanger: - Det er et sirkus

... og Erik er nylig blitt tobarnsfar!

STAVANGER (VG) Sist Erik og Kriss sto på en VG-listescene, var i 2011. Nå er de tilbake - og det med en rekordlåt.

  • Felicia Alvsing

Låten «Pusterom» som de har laget sammen med Katastrofe og Moi, nærmer seg rekordmange fem millioner avspillinger, og Erik og Kriss, eller Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke som de egentlig heter, er igjen å finne på VG-lista etter en lengre pause.

– Det må være lov å si at det er helt sykt gøy, og utrolig uventet.Vi har gitt ut fem plater, én EP og fått gjort mye mer enn mange får mulighet til, så vi er dritfornøyde. Vi vet at det ikke er en selvfølge, så det er enda kulere nå. At vi fortsatt lager ting som er relevant som folk vil høre på, sier Kriss.

Les også: Kriss er forlovet!

Se kveldens show direkte fra StavangerVGTV!

– Et sirkus

For to helger siden sto de på scenen på Rådhusplassen, og vel på plass i Stavanger er det en svært gira duo som venter på å få komme tilbake på scenen under en av sommerens store musikkarrangement.

– Fem år. Tenk at tiden går så fort. Det er skremmende, sier Kriss.

Sist guttene var med var det med hitlåtene «Etter regnet», «Lighter» og «Ølbriller».

– VG-lista er kjempegøy. Det er et sirkus, sier Erik.

Mer VG-lista: Disse blir med på turneen

Erik er blitt tobarnsfar

Det er ikke bare den nye singelen som er gøy i livet til de to. Erik har nemlig nettopp blitt far for andre gang.

– Det kom en liten dude for åtte dager siden. Ted heter han, sier en fornøyd tobarnsfar. Erik har datteren Emmy fra før.

Men det er ikke alltid lett å vente et barn så tett opp mot store show som VG-lista på Rådhusplassen.

– Vi hadde planlagt en back up: At jeg for første gang noensinne måtte ta begges vers. Jeg var spent helt frem til vi gikk mot scenen, og de ropte oss opp. Da tenkte jeg, «Nå må han være med!»

For Erik var det også spennende - men han var ikke like spent som Kriss.

– Man er som to forskjellige mennesker: Man har en definert rolle som artist, så der og da må jeg ærlig innrømme at jeg tror ikke jeg tenkte på det et sekund. Jeg hadde snakket med kona og det var ikke noen indikasjon på at det var nært forestående, sier Erik.

Ser tilbake til 2011

Nå er imidlertid den lille gutten kommet til verden, så i kveld kan guttene kun tenke på å kose seg. Og det gjør de ved å ta et lite tilbakeblikk.

– Når vi skal gira oss opp, så tar vi en tur på YouTube og ser på klipp fra VG-listeshowet i 2011. Det var et år hvor alt klaffet, sier Kriss før han fortsetter:

– Vi tror kvelden i kveld får et rent terningkast seks på moro. Jeg har skikkelig trua på Stavanger i kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder