90-TALLS-HELTER: Roxette med Marie Fredriksson og Per Gessle skal igjen forsøke å skape magi når de besøker Drammen i sommer. Foto:Ingar Storfjell,VG

Roxette på Norges-visitt i sommer

En av Sveriges største popduoer skal feire 30-årsjubileum med konsert på Drammen Elvefestival, sommeren 2015.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Festivalsjef for Drammen Elvefestival, Tom Søgår, forteller at det er et stort løft for festivalen å kunne sette et navn av Roxettes kaliber på plakaten.

– Med tanke på at festivalen fyller 20 år og at gruppen fyller 30 er det duket for et gigantisk bursdagskalas i Drammen sentrum, sier Søgård i en pressemelding.

Drammen Elvefestival går av stabelen fra 21. til 23. august. Nytt av året er at festivalen flytter tilbake til Gamle Kirkeplass, en grønn lunge i sentrum med kapasitet til å huse 8000 besøkende dagen Roxette opptrer.

13. juni spiller Roxette konsert på Sverresborg Arena i Trondheim, som er et av stoppene på europaturneen deres. Konsertstedet har en kapasitet på 10.000 publikummere, og alle billettene er utsolgt.

Marie Fredriksson og Per Gessle var på 80 – og 90-tallet en kommersiell og kunstnerisk suksess uten sidestykke, og duoen har solgt over 75 millioner plater på verdensbasis.

Internasjonalt er det kun ABBA som har solgt flere plater av svenske artister, og duoen har toppet Billboard-lista i USA hele fire ganger.

Hiter som «It Must Have Been Love», «The Look», «Joyride» og «Listen To Your Heart» har fenget flere generasjoner, og kan fortsatt høres jevnlig på radio.

Popduoen la i fjor ut på en verdensturné som er ventet å vare fram til sommeren 2016. Responsen blant fans og billettkjøpere har så langt vært overveldende.

I 2002 ble Marie Fredriksson rammet av en hjernetumor, og legene ga henne ett år igjen å leve. Tre år senere kunne hun likevel fortelle at hun var frisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder