I BERGEN I FJOR: Eric Clapton på Koengen i Bergen i august i fjor. Foto: VG
I BERGEN I FJOR: Eric Clapton på Koengen i Bergen i august i fjor. Foto: VG

Clapton krever en million av nattklubb i Bergen

MUSIKK

(VG Nett) Fjorårets Clapton-konsert i Bergen har fått et surt etterspill.

Publisert:

Eric Clapton (63) sto 6. august i fjor på scenen på Koengen i Bergen. Etterpå arrangerte nattklubben Ricks en etterfest med tributebandet Eric's Sons.

Misliker bildebruk

Men nå risikerer nattklubben å måtte bla opp for den britiske rockelegenden. Ifølge Dagbladet.no har Eric Clapton saksøkt nattklubben for én million kroner for de skal ha brukt et bilde av ham i Bergensavisen samme dag for å reklamere for etterfesten.

Advokatfullmektig Bjørn Olai Bye ved advokatfirmaet Schjødt representerer den verdensberømte musikeren og sier til Dagbladet.no at det som har skjedd er «et relativt grovt overtramp».

Nattklubben på sin side slår tilbake med at bildet av Clapton lå «fritt på nettet», og at de derfor ikke mente at de brøt noen opphavsrettsregler, skriver avisen.

Clapton skal først ha sendt et krav om erstatning på 300.000 kroner til nattklubben. Da han angivelig ikke fikk svar, skal han ha bestemt å gå til sak.

- Ikke helt krise

Daglig leder for nattklubben, Tom Greni, sier til avisen at han reagerer på søksmålet, men at «det ikke er helt krise».

- Må vi betale, så må vi betale, sier den daglige lederen som har forståelse for at Clapton reagerer, men som likevel mener at det økonomiske kravet ikke står i forhold til det saken gjelder.

Nattklubben skal ha tilbudt å gi Clapton omsetningen fra den aktuelle kvelden.