Tshawe og Yousef allerede en hit i Sverige

LYKKES I EUROPA? Tshawe Baqwa (t.h) og Yosef Wolde-Mariam er etterspurt i Europa. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Madcon «Beggin» for Europa

(VG Nett) Tshawe og Yosef i Madcon har for lengst erobret det norske musikkmarkedet. Nå prøver de seg på Europa.

Artikkelen er over 12 år gammel

Det er sjelden kost for norske rappere å gjøre det bra i utlandet. Alt ligger nå til rette for at det kan skje med Madcon.

Duoen, som tok med seg to priser fra Spellemann i helgen, debuterte på en 20. plass på den offisielle singellisten i Sverige, men klatret til 14. plass uken etter. I dag kommer det ny singelliste i Sverige.

Les også: Madcon på Spellemann: - Nå skal vi inn på Stortinget!

Populære i Tyskland

I tillegg er det nå åtte radiostasjoner i Tyskland som spiller Madcon, derbilant de to største kanalene NRJ og 1Live, ifølge rapduoens norske plateselskap.

- Vi har hatt en formidabel start i Tyskland, forteller Frank Bakke i plateselskapet Bonnier Amigo til VG Nett.

- Den tyske kanalen 1Live kom ens ærend til Oslo for å intervjue Madcon i går, forteller Bakke.

Først i månedsskiftet mars-april har singelen «Beggin'» salgsrelease i Tyskland.

- Det kan gå veldig bra i Tyskland, men det er ennå langt igjen. Det er uansett hyggelig med en slik radioreaksjon, selv om det ikke dermed er sagt at det eksploderer, sier Bakke.

Madcon skal nå også gjøre en rekke promo-besøk i Tyskland, deriblant delta på flere store TV-show.

Sveits har også begynt å spille Madcon på radio, og ifølge Frank Bakke blir det i løpet av noen få dager radiorelease også i Belgia, Nederland, Hellas, Ungarn, Østerrike, Italia og Portugal.

Fortsatt hot i Norge

I Sverige er det også en såkalt ringetoneliste, og Madcon debuterte denne uken på en sterk andreplass på listen, bare slått av den svenske artisten Basshunter. Det er et svært godt tegn på at gutta er blitt en hit i nabolandet.

Radiokanalen NRJ i Sverige har gitt «Beggin'» status som «smash hit», noe som betyr at den har høyeste rotasjon. Den samme radiokanalen har også satt opp Madcon som et av hovednavnene på en stor konsert på Sturecompagniet i Stockholm i april, samt på sine «NRJ in the park»-konserter i Malmø, Gøteborg og Stockholm i august. Dette er konserter som samler mellom 20.000 og 40.000 tilskuere.

I tillegg til dette er Madcon booket til en rekke spillejobber i Norge utover våren og sommeren.

Og de holder stand også på norske hitlister: I sin 15. uke på VG-lista topp 20 singel og nedlastet faller Madcon og «Beggin'» fra første- til andreplass denne uken. Albumet «So Dark the Con of Man» har ligget ni uker på VG-lista, med tredjeplass som beste plassering.

På norske iTunes' sin toppliste har Madcon også ligget i toppen lenge, og «Beggin'» er nå på tredjeplas.

Les VGs anmeldelse av Madcons album her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder