BESKYLDNINGER: Dr. Conrad Murray blir beskyldt av en av Michaels tidligere leger, for å ha sovnet fra Michael. Foto: AP

Her er legen politiet ønsker å snakke med

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Michael Jacksons private lege, Conrad Murray (51), skal ha vært vitne til at popkongen kollapset. Siden har han vært sporløst forsvunnet.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

I den desperate nødsamtalen til 911-sentralen sier det som trolig er en av Michael Jacksons livvakter at en av artistens private leger var den eneste som var tilstede da popstjernen kollapset i sitt hjem torsdag.

Talsmann Charlie Beck ved LA-politiet sier at de hadde en kort samtale med denne legen på sykehuset, men de ikke har kontakt med ham siden. De skal heller ikke vite hvor han oppholder seg.

SE GRAFIKK:Viktige hendelser i popkongens liv

Tauet inn bilen

Politiet håper nå at Conrad Murray kan sitte på viktige opplysninger om Jacksons dødsfall, og ønsker derfor å komme i kontakt med legen som er sporløst forsvunnet.

Tidligere fredag sa politiet at de leter etter legen, samt at de har tauet inn og tatt beslag i hans bil på jakt etter resepter som kan hjelpe dem å finne årsaken til Jacksons plutselige dødsfall.

De understreker imidlertid at han ikke er en del av en kriminaletterforskning, og sa på en pressekonferanse natt til lørdag at det er ingenting som tyder på at Michael Jackson ble utsatt for en kriminell handling.

Kjendisnettstedet TMZ meldte tidligere fredag kveld at legen oppholder seg i Los Angeles, og at han kommer til å melde seg for politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAUET BORT: Bilen som tilhører Conrad Murray ble tauet bort fra Michael Jacksons eiendom etter det plutselige dødsfallet. Foto: AP

SAMLESIDE:Les alt om Michael Jackson her

- Utførte hjertemassasje

Den 51-årige legen gjennomførte din legeutdanning i Nashville, og har retten til å praktisere som lege i delstatene California, Nevada og Texas.

ANNONSERTE KONSERT: Michael Jackson annonserte en serie med konserter i London tidligere i år. Foto: AP

En kvinne som tok telefonen ved Murrays klinikk i Houston bekreftet overfor nyhetsbyrået AP at han var Michael Jacksons hjertespesialist.

Legen har gjort seg totalt utilgjengelig ved å ikke svare på noen henvendelsene journalistene har rettet mot ham.

Ifølge Los Angeles Times utførte legen hjertemassasje på popkongen da ambulansefolkene kom til hjemmet i Holmby Hills torsdag kveld norsk tid.

Det er på det rene at popstjernen i en årrekke har slitt med en avhengighet til smertestillende medikamenter. En talsmann for rettsmedisinerne som obduserer Jackson, bekreftet fredag kveld at artisten gikk på flere reseptbelagte medikamenter, han ønsket ikke å gå nærmere inn på detaljer om disse.

En av Jacksons rådgivere, doktor Tohme Tohme, sier imidlertid at han aldri så piller eller medikamenter i Jacksons hjem.

- Jeg visste ikke at han tok noe som helst, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder