COUNTRY-HELT: Keith Urban (39) - her på scenen før innleggelsen. Foto: AP

COUNTRY-HELT: Keith Urban (39) - her på scenen før innleggelsen. Foto: AP

Nicoles mann skrevet ut

(VG Nett) Etter tre måneder på rusavvenningsklinikk kan country-sanger Keith Urban omsider nyte både platesuksess og ny kone.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
Keith Urban - offisiell hjemmeside

Keith Urban (39) har tilbrakt halve ekteskapet med filmstjernen Nicole Kidman (39) på en L.A-klinikk sammen med andre rusmisbrukere.

Men denne uken var han en «fri mann» igjen, og natt til i går skal han og Nicole ha deltatt på en lukket stjernefest etter Golden Globe-gallen.

Turnéklar

Urbans talskvinne, Judy McDonough, opplyser til nyhetsbyrået Reuters at Urban nå gleder seg over å kunne planlegge verdensturné.

Bare to uker før han sjekket inn til rusavvenning, lanserte country-stjernen albumet «Love, Pain & The Whole Crazy Thing» - som seilte inn på en tredjeplass på den amerikanske Billboard-lista. Men til nå har han fått gjort svært lite PR for plata.

Planen er at Urban skal starte turneen i England i april, og at han skal holde konserter i hjemlandet Australia før han til slutt tar fatt på en omfattende rundreise i USA.

LYKKELIG GIFT: Nicole Kidman og Keith Urban. Foto: Reuters

Taus Nicole

Snart syv måneder har gått siden Urban og Kidman giftet seg i Australia - hvor de begge kommer fra. Selv om Urbans talskvinne var raskt ute med å bekrefte at sangeren var lagt inn til avvenning, har Kidman konsekvent nektet å snakke om ektemannens problemer. Hun valgte også selv å avlyse en rekke egne promooppdrag i kjølvannet av ektemannens sykmelding.

Urban har også tidligere slitt med alkohol- og narkotikaavhengighet.

Vant pris

Keith Urban ble under Country Music Awards i november belønnet med prisen for beste mannlige artist. Selv måtte han avlyse sin planlagte festopptreden på grunn av innleggelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder