KOMMER: Kwabs, eller Kwabena Sarkodee Adjepong, som han opprinnelig heter. Foto:Warner Music,

Internasjonal hit til VG-lista

Mannen bak hitlåten «Walk» skal spille på Rådhusplassen 20. juni.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den London-baserte neo-soul sangeren Kwabs (25) gikk fra å legge ut cover-låter på YouTube til en kontrakt med Atlantic på kort tid.

Kwabs, som egentlig heter Kwabena Sarkodee Adjepong, vokste opp i Bermondsey i London sentrum til en kombinasjon av soul, elektronika, rock, klassisk og jazz.

Se musikkvideoen til låten «Walk» her!

Han vil derfor dele scene med The Main Level, Jaa9 & OnklP, The Fooo Conspiracy, Marcus & Martinus, Staysman & Lazz, Katastrofe og Marion Ravn, Silya Nymoen og Margaret Berger som stiller som en trio på Rådhusplassen.

– Denne gangen er det varmt når jeg kommer. Sist jeg var her, var det vinter, så jeg gleder meg til litt sol og varme, sier han og fortsetter:

– Men jeg gleder meg mest til å stå foran publikum. Jeg har ikke hatt konsert i Norge før, og det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn med VG-lista-showet, sier han til VG.

– En av de største

Eventsjef i VG, Thomas Christiansen, tror briten vil lage liv.

– Kwabs går nå sin seiersgang over hele Europa med superhiten «Walk». Bare på YouTube har låta over 56 millioner visninger. Han er definitivt en av de største stemmene vi vil få høre i år. Vi er storfornøyd med at Kwabs tar turen fra England til Rådhusplassen med Nordens beste publikum, sier han.

Kwabs er booket til store festivaler som Stavernfestivalen, Bråvalla og Roskilde - så han får se mer av Norge denne sommeren, enn VG-lista.

Les også: De skal lede VG-lista Topp 20-showet

Han ble først lagt merke til at musikklæreren sin, som introduserte ham for National Youth Jazz Orchestra, der han var vokalist i tre år. Han studerte jazz ved Royal Academy of Music - men hadde aldri noen tanke om å gjøre musikken til en karriere. Så la han ut en cover av Corinne Bailey Raes «Like a Star», som ble en viral hit.

Veien derfra til hiten «Walk» ble kort, og den 20. juni er han klar for Skandinavias største gratiskonsert: VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

MYE FOLK: 75.000 fulgte VG-lista showet i Oslo i fjor. Kanskje kommer det flere i år? Foto:Krister Sørbø,VG

HER er en oversikt over alle som kommer!

VG-lista har de siste årene vært en stor suksess, og stjerner som Rita Ora, Austin Mahone, Cody Simpson, Jason Mraz og Kiesza – for å nevne noen. I tillegg har kjente nordmenn som Sivert Høyem, Gabrielle, Admiral P, Adelén og Donkeyboy tatt turen innom hovedstaden for å underholde folkemengden som dukker opp for sommerens store konsert. I fjor fulgte hele 75.000 fra Rådhusplassen, og flere satt hjemme i sofaen og fulgte showet på NRK og VGTV.

VG-lista er et samarbeid mellom VG og P3, og de neste ukene vil vi slippe flere artister på Facebook, Instagram, NRK.no og her på VG.no. Følg med, og se om din favorittartist tar turen innom Rådhusplassen!

Et godt tips vil være å følge VG-lista Topp 20 på Instagram og Facebook, samt å følge P3 på Instagram.

VG-lista er et gratis heldagsarrangement, og allerede klokken 10.00 åpner aktivitetsområdet i byen, hvor publikum kan delta i ulike aktiviteter og konkurranser.

Startskuddet går lørdag 20. juni på Rådhusplassen i Oslo, før turneen reiser videre til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli).

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder