BRA SELVBILDE: Silje «Silya» Nymoen greier seg fint på egenhånd inntil videre. Foto: TERJE MORTENSEN / VG

BRA SELVBILDE: Silje «Silya» Nymoen greier seg fint på egenhånd inntil videre. Foto: TERJE MORTENSEN / VG Foto: ,

Silya: - Jeg faller for feil folk

TROMSØ (VG): Silje «Silya» Nymoen (36) føler at hun er blitt voksen. Men den nye store kjærligheten lar vente på seg.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Artisten har hatt base i New York siden 2006, der hun har bodd på sofaen hos venner. Etter bruddet med ektemannen i 2011 solgte hun alt hun eide.

Etter «Stjernekamp»-suksessen har hun pendlet mellom Norge og New York, noe hun syns er befriende. Hun har heller ingen umiddelbare planer om å slå seg ned på et fast sted. Selv om hun elsker menn, vil hun ikke la en mann være fokuset. Hun sier hun har det kjempefint alene og trives i eget selskap.

- Jeg faller for feil folk. Hvor er han ene kule kapteinen som matcher meg? Jeg har ikke møtt ham. Jeg har møtt småbiter av ham, men jeg orker ikke å være i et forhold der jeg må lære opp noen, sier hun til VG med et smil.

Hun har tidligere uttalt at livet hadde vært uinteressant om det hadde vært som en rett linje følelsesmessig.

Med brask, bram og egen låt vant hun NRK-programmet «Stjernekamp». Siden da har Silya bodd både i Oslo og USA. Hun sier hun fortsatt er rastløs, men det har blitt viktig for henne å leve helt i nuet.

- Jeg er redd for å bli komfortabel. Jeg liker å reise, være i farta og flytte på meg. Nå har jeg levd som dette en stund, og det dummeste man kan gjøre er å savne det stedet man ikke er på. Jeg prøver å være der jeg er når jeg er der.

Forberedt på nedtur

Tiden etter «Stjernekamp» beskriver artisten som veldig fin. Hun forteller også at folk ga henne beskjed om å passe på å nyte oppturen etter suksessen fordi nedturen ville komme.

- Jeg er fullstendig forberedt på at det kan komme en nedtur, fordi det har vært mange daler. Jeg passer på å nyte det og kose meg veldig. Jeg føler at jeg nettopp har begynt på noe gøy og fint, sier hun til VG og påpeker at nedturen ikke har kommet ennå.

Med scenen som skute, Silya som kaptein og med publikum som havet, er artisten i sitt ess. Hun var også med på å herje hitlistene på 2000-tallet med bandet Multicyde. I 2012 var hun også med på det norske «Melodi Grand Prix»-sirkuset med låten «Euphoria». Onsdag kveld står hun på VG-lista-scenen i Tromsø med The Rapscallions.

- Hver eneste gang jeg har konsert begynner jeg å grine. Jeg tenker «har dere kommet hit for å se på meg?». Det beste jeg vet er å ha en konsert der jeg får en god kontakt med publikum.

På rett plass

I metropolen New York har hun jobbet som artist og sunget med store stjerner som Bruce Springsteen.

Selv om det til tider har vært vanskelig for artisten å føle at hun passer inn, mener hun at hun nå er på rett kjøl:

- Jeg er ikke så opptatt av at ting skal være kult eller hipt, jeg har bare lyst til å gjøre det jeg har lyst til å gjøre. Om folk liker det er det veldig kult, men jeg gidder ikke å gjøre om på meg selv eller musikken min for å passe inn.

Silya beskriver at hun har tatt rollen som sjefskaptein og styrer skuta med sterke hender. For Silya er havet en metafor på livet: Veldig vakkert, men veldig skummelt.

- Hvis noen ber meg om å gjøre noe jeg får en dårlig magefølelse for, kjenner jeg det stritter fysisk imot, sier hun og legger til:

- Jeg har oppdaget at desto mer jeg hører på meg selv og magefølelsen, så faller ting på plass. Jeg har lært å stole på meg selv.

Sluttet å bry seg

Da artisten kjente på at hun ikke passet inn, bestemte hun seg for slutte å bry seg så mye. Det har gjort at hun har funnet sin plass og blitt mer sikker på seg selv.

- Jeg prøver ikke å være kul, jeg orker ikke det. I en alder av 36 har jeg funnet ut av hvem jeg er. Jeg har alltid følt meg litt ukomfortabel, at jeg ikke har passet inn, sier hun og legger til:

- Det var noen som sa til meg en dag at jeg hadde blitt voksen. Da tenkte jeg «ja, ja, det var kanskje på tide da». Jeg har alltid hatt stempelet på meg som at jeg er en drittunge.

Se opptak av hele konserten her!

Vil du se hvem VG Rampelys har møtt og intervjuet i det siste? Se kjendisselfies og følg oss på Instagram - @rampelys !

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder