FENGSELSBILDER: Her er bildene som ble tatt da Bieber ble tatt for å fyllekjøring i Miami i Florida 23. januar. Foto: AP,

Bieber erkjenner skyld

Justin Bieber (20) erkjenner skyld på flere punkter, etter at han ble arrestert for å ha kjørt bil i påvirket tilstand i Miami tidligere i år.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Tenåringsidolet Justin Bieber erklærte seg onsdag skyldig for uaktsom kjøring og for å ha motsatt seg arrestasjonen uten bruk av vold. Innrømmelsen kommer syv måneder etter at han ble arrestert for fyllekjøring i Miami, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge nyhetsbyrået skal Biebers erkjennelse av forholdene gjort at han ikke siktes for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Det skal ha blitt funnet spor av både marihuana og det angstdempende stoffet Xanax i blodet hans.

Som en del av avtalen med påtalemyndigheten skal Bieber delta i et tolvtimers sinnemestringskurs og betale i overkant av 320.000 kroner til veldedighetsprosjekter. I tillegg må 20-åringen betale 500 dollar eller drøye 3000 kroner i bøter.

Avtalen gjør at Bieber unngår å bli tiltalt for fyllekjøring. Siden Bieber fremviste gyldig førerkort, frafaller også siktelsen for å ha kjørt uten førerbevis.

Biber var ikke tilstede under høringen. Hans forsvarer opplyste imidlertid at Bieber allerede har gitt de 320.000 kroner til veldedig arbeid med barn, skriver nyhetsbyrået.

Lærepenge

Dommer William Altfield håper den verdensomspennende negative mediadekningen får Bieber på et bedre spor.

- Jeg håper at han innser at hans handlinger ikke bare fører til konsekvenser som påvirker ham, men til konsekvenser som også påvirker de som har ham som rollemodell. Forhåpentligvis forstår han alvoret, uttalte han, og la til at han håpet Bieber kom til å vokse opp og bruke talentet sitt til noe positivt for unge mennesker.

En av Biebers advokater, Howard Srebnick, opplyste at Bieber ville bli informert om dommerens kommentarer.

- Vi skal gjøre dette til en positiv opplevelse.Vi er lettet over at det er over, sa Srebnick.

Tidligere dømt

Det var i slutten av januar at artisten skal ha drevet med såkalt streetracing i en gul Lamborghini i et boligområde på Miami Beach, da han ble stoppet sammen med rapperen og kameraten Khalil Sharief.

Sharief skal også ha inngått en lignende avtale med aktoratet, ifølge The Miami Herald.

Bieber ble arrestert og siktet for fyllekjøring, samt å kjøre uten gyldig førerkort.

Ifølge politiet la popstjernen kortene på bordet og erkjente at han hadde drukket alkohol og røyket marihuana, samt tatt reseptbelagte piller.

Tidligere i sommer ble Bieber også dømt i en annen sak, etter å ha kastet om lag 20 egg på huset til naboen.

Dommeren beordret popstjernen til to års veiledet prøvetid, fem dagers samfunnstjeneste, betale om lag en halv million kroner i oppreisning og til å delta på tolv ukentlige sinnemestringsmøter.

Les også

Mer om

  1. Justin Bieber

Flere artikler

  1. AP: Justin Bieber slipper fengselsstraff

  2. Biebers rettshøring utsatt

  3. Bieber må vitne - konserter i fare

  4. Justin Bieber arrestert - igjen

  5. Bieber dømt til prøvetid og samfunnstjeneste

  6. Justin Bieber saksøkt igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder