TO GODE VENNER: Fay og Moses er i løpet av noen få dager nærmest blitt uadskillelige. Når Fay opptrer på P3 Gull lørdag, må moren hennes trå til og være barnevakt for lille Moses. Foto: Privat ,

Artisten falt pladask for
lille hjemløse Moses

Musikkanmelderne har allerede falt for Fay Wildhagen. For noen dager siden falt den 22 år gamle artisten selv pladask  - for en hjemløs kattunge, som hun fant på T-banestasjonen på Majorstua i Oslo.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er en guttepus, 6-8 uker gammel, han er bare så søt og han heter Moses. Rett og slett fordi Moses også ble etterlatt som barn, sier Fay Wildhagen til VG.

Facebook-siden sin forteller hun om hvordan hun fant den den lille kattungen.

– Bak en kasse lå et lite iskaldt, bustete og skittent rottelignende vesen. Jeg fikk hjelp av en mann til å dra den frem før jeg pakket den inn i regnjakken min og holdt den tett inntil brystet, skriver Fay Wildhagen.

– Han tittet opp på meg med store blå øyne. Vi ringte etter hjelp, men de hadde ikke kapasitet og foreslo å avlive ham, forsetter Fay Wildhagen.

FAY PÅ ØYAFESTIVALEN: Fay Wildhagen på scenen under Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo under årets festival. Foto: Audun Braastad , NTB scanpix

Det var imidlertid helt uaktuelt for den kritikerroste artisten som lørdag opptrer på P3 Gull. «En artist til å miste pusten av», mener VGs anmelder. En artist som allerede har markert seg både som vokalist, gitarist og låtskriver.

VGs anmelder om Fays «utrolige gitarkapasitet som virkelig krever respekt»

– Jeg sprang hjem i regnet, pakket ham inn, lagde en do, serverte en raus porsjon juniormat, fyrte opp ovnene og slang meg inn i en taxi 10 min før jeg skulle på scenen. Hjertet dundret. Det gikk akkurat og da jeg kom tilbake lå han i sofaen, skriver Fay Wildhagen på Facebook.

Overfor VG slår hun fast at hun og Moses allerede er blitt venner for livet.

– Han er ihvertfall ikke bortskjemt med omsorg og oppmerksomhet. Han vil være sammen med meg hele tiden, følger etter meg hvor jeg enn går og om natten legger han seg til nesten over ansiktet mitt.

PJUSKETE SJARMTROLL: - Jeg har oppkalt ham etter Moses som også i sin tid ble funnet forlatt som liten, sier Fay Wildhagen. Foto: Privat ,

Hun er opptatt av å få frem at dette er ikke fantastisk gjort av henne, at det er en selvfølge å hjelpe et lite dyr i nød. «Tenk så mange som var der... Man hørte det så godt. Det gjør meg trist. Så vær våkne alle sammen, kikk opp fra mobilen innimellom», skriver hun i innlegget sitt på Facebook som allerede er delt flere tusen ganger og er blitt «liked» av mer enn 26.000.

– Da jeg skrev det var jeg litt trist og oppgitt over mine medmennesker. Men det er jeg ikke lenger nå. Jeg har fått så mange flotte tilbakemeldinger. Det er rørende å se hvordan folk tar dette til seg, sier Fay Wildhagen.

Flere artikler

  1. Fay Wildhagen åpen om samboer Silje Nordnes: – Har hele livet vært skeptisk til forhold

  2. Fay Wildhagen med hyllest til Anne Grete Preus: – Jeg savner alt ved deg

  3. Nordnes om forholdet: – Livet er veldig godt

  4. Soulsangerinnen Sharon Jones i The Dap-kings er død

  5. Fotoforbud på Kendrick Lamar-konsert - send oss dine beste bilder!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder