PÅ ANDREPLASS: Eirik Søfteland rocket opp «Idol»-finalen, men det holdt ikke til førsteplass. Foto: NTB SCANPIX

Eirik tapte finalen - topper iTunes

Eirik Søfteland (24) måtte se seg slått av Siri Vølstad Jensen (17) i gårsdagens «Idol»-finale. Men han er kongen av iTunes.

Artikkelen er over seks år gammel

I hvert fall enn så lenge. Storfavoritten Eiriks versjon av finalelåten «What It Feels Like» gikk raskt til topps på iTunes i går kveld.

Også etter at showet var over, og Siri var kronet som vinner , figurerte Bergens-mannen på topp.

I skrivende stund - lørdag morgen - er Eirik fortsatt nummer én. Siri ligger på andreplass.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Eirik dagen derpå, men han forsikret etter nederlaget i går at han ikke var skuffet.

- Jeg er kjempefornøyd med andreplassen. For en kveld! Og for en artist! Jeg er så glad i Siri og unner henne alt godt, sa Eirik, som også forsikret pressen før finalen at han ville være nesten like glad hvis Siri vant.

Siri gleder seg på Eiriks vegne.

- Det er bare kjekt, jeg synes han hadde en dødskul versjon av låten. Jeg synes det er kult at han er på topp. Vi fikk ikke snakket så mye, men han er glad på mine vegne og jeg syntes han gjorde det veldig bra i går. Vi har en veldig god tone, sier Siri til VG dagen derpå.

Bjarne Laastad, pressetalsmann for «Idol», synes det er gøy at begge finalistene topper.

- Rekkefølgen betyr ikke så mye, og den kan uansett endres. Nå kan vi slå fast at begge to vant litt, og det er kjempegøy, sier Laastad til VG.

Skjedd før

Det er for øvrig ikke første gang at en utstemt «Idol»-deltager ender opp med å toppe de ditiale salgslistene. Det samme skjedde da daværende favoritt Astrid Smeplass (16) røk ut etter å ha sunget sin egenskrevne «Shattered». Astrid plasserte seg nemlig helt øverst på iTunes rett etter sendingen - og i løpet av en uke solgte hun til gull.

GULLJENTA: Siri Vølstad Jensen. Foto: ESPEN BRAATA

Derfor koster Siri mer

Allerede før finalistene gikk på scenen i går, lå begge finalelåtene ute på iTunes. Det vanlige er at låtene skal være en overraskelse fram til TV-seerne får høre dem under direktesendingen.

Av tekniske årsaker, for å forsikre seg om at vinnerlåten kom til å ligge tilgjengelig for nedlasting i samme sekund som han eller hun var kåret, måtte begge gjøres klar på forhånd.

Men det faktum at Siris versjon koster tre kroner mer enn Eiriks - og det allerede fra før finalen - er en teknisk glipp .

- Årsaken er en teknisk feil hos iTunes, forklarte Laastad til VG i går kveld.

- Begge låtene skal koste det samme, og det vil bli rettet på så raskt som mulig, la han til.

Det er nytt for årets «Idol»-runde at begge finalelåtene lanseres. Tidligere har kun vinnerversjonen blitt sluppet.

- Det er av samme grunn som jeg nevnte. For å ha vinneren klar til rett etter finaleresultatet, må det foregå på denne måten. Og det er bra, for nå kan alle sikre seg den låten de liker best.

NB. I skrivende stund koster Siris versjon fortsatt mer enn Eiriks.

EIRIK: - Følte ikke at dommerne var slemme

TOR MILDES DOM: ... og vinneren er BLIPP

LES OGSÅ: Slik forklarer Eirik «nakenbildet»

ALT OM FINALEN I VG DIREKTE

BILDESPESIAL: Idol-finalen

BILDESPESIAL: Idol-nachspielet

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder