Deler plakat med superstjerner på festival i Rio

SKAL TIL RIO: Neste sommer står både Katy Perry, a-ha og John Legend på Rock in Rio-scenen. Fotografen som har tatt det ferske bildene av a-ha er den samme som tok bildene til «Hunting High And Low» for 30 år siden. Foto:,AP/Just Loomis/AP

A-ha får selskap av Katy Perry og John Legend

I september neste år inntar a-ha scenen på Maracanã stadion i Rio.

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Marcus Husby

Artikkelen er over fem år gammel

Torsdag ble det klart at a-ha gjenforenes til sommeren, for en konsertopptreden på gigantfestivalen Rock in Rio. Hendelsen markerer 30-årsjubileet for både a-has første album. «Hunting High and Low» og festivalen selv.

– Det er veldig passende at 30-årsmarkeringen av Rock in Rio gjenforener a-ha i line-up-en. (…) Vi har bestemt oss for å feire sammen! Står det på Rock in Rios hjemmeside.

Sist Magne Furuholmen (52), Morten Harket (55) og Paul Waaktaar-Savoy (53) sto på scenen i Maracanã stadion Brasil var i 1991. Da spilte de for 198 000 fans på Maracanã stadion, og satte verdensrekord i antall solgte billetter til en konsert.

– Konserten ble et viktig øyeblikk i det norske bandets historie, siden den satte verdensrekord for største betalende publikum fram til da, skriver festivalnettstedet.

REKORDKONSERTEN: VGs fotograf Magnar Kirknes tok dette bildet fra de bakerste benkene på Maracanã stadion under Rio-konserten i 1991. Foto:Magnar Kirknes,VG

Ifølge hjemmesiden, går neste års festival av stabelen fra 18.-20. og 24.-27. september. A-has manager, Harald Wiik, sier til VG at de ikke kan bekrefte datoen for konserten i september ennå.

Men andre artister som er bekreftet til festivalen på nåværende tidspunkt er Katy Perry, System of a Down og John Legend.

SE BILDENE fra a-has karriere.

I 295 dager har a-ha hatt nedtelling til en 30-årsmarkering på sin offisielle Facebook-side. Torsdag formiddag ble nedtellingen avsluttet med et brak - med beskjeden om at det kommer en nyutgivelse av «Hunting High And Low».

Ifølge bandets Facebookside vil det komme en «Super Deluxe Edition» i juni, som er remastret og fylt med bonusmateriale. Deretter vil det også komme luksusutgaver av «Stay On These Roads», «East of the Sun, West of the Moon» og «Memorial Beach». Også LP-utgaver av «Hunting High And Low» og «Scoundrel Days» loves.

A-ha har hatt 18 låter og 15 album inne på VG-lista. Åtte låter nådde 1.-plass og «Take On Me» lå 27 uker på singellista.

I 2010 hadde a-ha avskjedsturné, med finale i Oslo spektrum 4. desember, samme dato denne nyheten ble annonsert. Konserten fikk en 6-er på terningen fra musikkanmelder Østbø. Bandet ble også gjenforent for en opptreden på minneseremonien for 22. juli i spektrum året etter.

Da bandet slapp nyheten om gjenforeningen i sosiale medier torsdag kveld, krasjet bandets nettside.

Les også

 1. Slik var a-has første Asia-turné

  VGs journalist Børre Haugstad var den første journalisten som fulgte a-ha verden rundt i 1985.
 2. A-ha gjenforenes til sommeren

  Neste sommer står a-ha sammen på scenen i Rio. Den overraskende konserten er en del av bandets 30-årsjubileum.
 3. Nyutgivelser fra a-ha: - En stor gavepakke for fansen

  I 295 dager har a-ha hatt nedtelling til en 30-årsmarkering…
 4. Da jeg ringte på døra til Morten

  Jeg visste hvilken vei han bodde i, Askers store sønn. Jeg hadde sett broren hans gå av bussen og inn veien flere ganger.

Mer om

 1. a-ha
 2. Brasil

Flere artikler

 1. A-ha gjenforenes til sommeren

 2. Nyutgivelser fra a-ha: - En stor gavepakke for fansen

 3. Norske band gir sine råd: 
  Slik kan a-ha finne konsertformen

 4. a-ha på «Rock in Rio» i 1991: Publikumsrekord og totalslakt

 5. Nickelback avlyser USA-turné - Vokalisten har fått cyste på stemmebåndet

Fra andre aviser

 1. A-ha gjenforenes

  Fædrelandsvennen
 2. A-ha gjenforenes

  Aftenposten
 3. a-ha slipper nytt album i september

  Aftenposten
 4. Flere konserter med a-ha

  Aftenposten
 5. a-ha tar to nye år

  Aftenposten
 6. A-ha kommer til Stavanger i mai

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no