Klare for VG-listeshowet på Rådhusplassen

Videopremiere: Marcus & Martinus: «Plystre på deg»

Ungdomsidolene Marcus og Martinus har blitt tretten år og gamle nok til å plystre etter jentene...

Artikkelen er over fire år gammel

«Plystre på deg» heter nemlig Trofors-tvillingenes nye single som får sin eksklusive videopremiere på VGNett i dag. Tre år etter at Marcus & Martinus vant MGP Jr. med «To dråper vann», innrømmer de at de kanskje har begynt å se litt mer på søte jenter...

– Ofte så kan vi se en spesiell søt jente når vi reiser eller har konsert, kanskje vi har lyst til å prate med henne, men vi får ikke til å si noe... Er man tom for ord, da må vi jo bare plystre på henne da, sier gutta med et smil.

I februar kom tvillingene med debutplaten «Hei». Videoen til «Plystre på deg» dro de helt til Thailand for å spille inn. En fantastisk opplevelse, sier de.

– Noen av dagene ble veldig lange, fra fem om morgenen hvor vi kjørte mange timer til Floating Market, så mange timer til en nasjonalpark med fossefall, og så filmet vi i Bangkok midt på natta, vanvittig kult. Det var fine dager og veldig varmt. Og «Plystre på deg» er jo en sommerlåt, så det passet perfekt å filme den inn i Thailand!

THAI-VIDEO: Marcus & Martinus fikk en forsmak på sommeren da de dro helt til Thailand for å spille inn video til «Plystre på deg».Foto: Privat Foto: ,

Marcus og Martinus - med Gunnarsen til etternavn - har ikke ligget på latsiden etter MGP Jr.-seieren i 2012, men opptrådt flittig ved siden av skolegangen. I sommer gjentar de fjorårets suksess som programledere for TV2s «Sommer i Dyreparken» fra Kristiansand sammen med Janne Formoe og Gaute Grøtta Grav.

Men det de kanskje ser mest frem til, er opptredenen på Rådhusplassen i Oslo under det store VG-listeshowet i juni.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Å få lov til å stå der foran nesten 100.000 mennesker, blir helt sykt kult. Vi har aldri trodd vi skulle få oppleve det. Vi tenker på det hver dag, og gleder oss veldig mye til det, sier de.

– Får dere tid til skolearbeid oppi alt dette?

– Vi må ha mye fri fra skolen for å reise på konserter og oppdrag, så da er vi så heldig å ha med egen lærer, pappa er utdannet lærer. Pappa får alt opplegget fra skolen vår, så må vi gjøre det som kommer på mail derfra. Vi har heldigvis både snill rektor og lærere som forstår oss og hjelper oss med å få til både artistkarriere og skole. Skole er jo veldig viktig, mener Marcus og Martinus.

Gutta er også veldig aktive på sosiale medier og har blant annet 76.000 følgere på Instagram. Likevel har de opplevd at det opprettes falske profiler både på Instagram og Facebook.

– Det aller verste er at det er mange som har falske profiler av oss på Instagram, den eneste er marcusandmartinus, mens på Facebook er marcus&martinus den eneste rette. De utgir seg for å være oss, og sier og mener ting som vi ikke har noe med. Vi prøver å følge med og få dem til å slette profilene, men det er vanskelig, sier de.

Men for all del; gutta depper ikke. Begge er strålende fornøyde over hva de har opplevd de siste tre årene og legger ikke skjul på at drømmen er å fortsette som artister.

TO DRÅPER VANN: Tretten år gamle - og tre år etter at de gikk til topps i MGP Jr. - er Marcus & Martinus fremdeles like som vinnerlåten, «To dråper vann».Foto: Max Emanuelson Foto: ,

– Nå lever vi to helt forskjellige liv. Et vanlig liv når vi er hjemme på Trofors, der alle kjenner oss og vi er to vanlige gutter. I det andre livet lever vi som to popstjerner med fans etter oss hele tiden, fans utenfor hotellet hvor vi ligger og med sikkerhetsvakter rundt oss på konserter.

– Vi blir kjent igjen overalt og det er gøy, det nye livet er helt sykt moro! Det har vært så fantastisk å få være med på så mange nye ting! Vi treffer mange trivelige nye folk og artister, og få møte fansen vår, det er det beste. Så ja, livet vårt har forandret seg vanvittig mye.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder