IKKE VELKOMMEN: Rapperen Eminem skal spille på to utsolgte konserter i London i sommer, men han får ikke spille på Summer Time festival som avtalt. Foto:Frederick M. Brown,Afp

Eminem nektes å opptre i Hyde Park

Eminem får ikke spille på Summer Time festival i London, fordi tekstene hans anses som støtende.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Rapperen Eminem (41) skulle egentlig spille på en festival i Hyde Park i London i sommer, før han ble utestengt på grunn av «støtende» og «uegnede» tekster, skriver Mirror.

Avsløringene finnes i en rekke e-poster og brev som den britiske avisen har fått tak i. Arrangøren AEG skal ha avtalt at rapperen skulle spille på Summer Time festival denne måneden, men Royal Parks, som driver det, la ned veto mot vedtaket fordi de mener at hans opptreden kan gjøre folk opprørte.

- Uakseptabelt

Administrende direktør i Royal Parks, Linda Lennon, skrev i en e-post:

«Denne artisten er en risiko over hele linja. Spesielt i forbindelse med vårt offentlige omdømme.»

Så la hun til:

«Tekster som anses som støtende og/eller med upassende språk blir hørbart i parken, ikke minst i boligområdene rundt, og det er uakseptabelt.»

Beslutningen ble henvist til ordføreren i London, Boris Johnson, men hans kontor visste ikke hvem rapperen var.

- Inntil mottak av begge e-postene hadde jeg ingen kunnskap om Eminem og hans musikkstil, og det har jeg fortsatt ikke, skrev stavssjef Sir Edward lister.

Spiller på Wembley

Eminem skal spille på Wembley Stadium den 11. og 12. juli, og han tar ikke vedtaket så tungt, verken i intervjuer eller på sosiale medier.

- Jeg hørte at jeg ikke kom til å få spille i Hyde Park og det gjør meg bare enda mer gira på å spille i London i sommer. Den letteste måten å få meg til å gjøre noe, er ved å fortelle meg at jeg ikke kan gjøre det. Takk til Royal Parks som gjør det mulig... for Wembley, sa Eminem om vedtaket i mai.

Eminem ga i fjor ut albumet «The Marshall Mathers LP 2», som fikk en treer av VGs anmelder.

Andre artister som skal spille på Summer Time festivalen er Black Sabbath, de Libertines, Tom Jones, McBusted og Arcade Fire.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder