TJENER FETT: Madonna og Bruce Springsteen tjente over dobbelt så mye som Justin Bieber i fjor, ifølge oversikten fra Billboard. Roger Waters havnet på tredjeplass på listen. Foto: WENN, AP, MATTIS SANDBLAD

Veteranene knuser Bieber på inntektstoppen

(VG Nett) Madonna (54), Roger Waters (69) og Bruce Springsteen (63) tjente langt mer enn Justin Bieber (18) i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

En oversikt fra Billboard over musikkstjernene med høyest inntekt de siste tolv månedene viser at Justin Bieber tjente under halvparten så mye penger som Madonna.

Tenåringsidolet havner på tiendeplass med sine knappe 16 millioner dollar - tilsvarende drøyt 90 millioner kroner.
Madonna topper med drøyt 34,5 millioner dollar, nesten 196 millioner kroner.

Billboard legger albumsalg, turnéinntekter, bøker og mye annet til grunn for listen, og skriver at det er turnéen MDNA som tar 54-åringen til toppen av listen. Turnéen hadde en omsetning på 305 millioner dollar, over 1,7 milliarder kroner. 32 millioner av disse dollarene gikk i lommen til artisten selv. Til sammenlikning tjente hun 1,5 millioner dollar på albumet med samme navn.

Les også: Konsertanmeldelse: Mettet de beliebende

Nummer to på listen er Bruce Springsteen, som også brukte mye av året på å turnere med sitt E Street Band. Over to millioner har hittil sett konsertene på den siste turnéen, som også fortsetter inn i 2013. Totalt har Springsteen tjent 33,4 millioner dollar - 189 millioner kroner.

Roger Waters er nummer tre på listen. The Wall Live-turneen med Pink Floyd-låter har omsatt for over to milliarder kroner - den femte høyeste tallet i historien. Totalt gjør det at Waters tjente 21,1 millioner dollar i fjor - rundt 120 millioner kroner.

Les også: Madonna selger eiendommer for en kvart milliard

På de neste plassene kommer bandet Van Halen, country-stjernen Kenny Chesney, Dave Matthews Band, Tim McGraw, Jason Aldean, Coldplay og så altså Justin Bieber.

Billboard skriver at Bieber tjente over dobbelt så mye på albumsalg som Madonna, mens han tjente rundt ti millioner dollar på Believe-turnéen.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder