Will Smith og Jada Pinkett Smith til VG Nett: - Dette strever vi mest med i forholdet

PLAZA HOTEL/OSLO (VG Nett) Will Smith og Jada Pinkett Smith innrømmer at et godt ekteskap ikke kommer gratis.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Hollywood-paret var i sentrum på dagens pressekonferanse, hvor alle superstjernene som går på scenen under fredspriskonserten i kveld, var samlet. Will (41) og Jada (38) er vertskapet for konserten, som er til ære for president Barack Obama og hans innsats for verdensfred.

Men å jobbe for verdensfred er noe ganske annet enn å bevare harmonien i hjemmet. Det understreket Will Smith da han og kona tok seg tid til å svare på VGTVs spørsmål om hvordan de bevarer husfreden.

- Men det å skape fred på hjemmebane føles noen ganger som tett opp til det å skape verdensfred, fleipet Will.

VGTV: - Slik skaper vi fred på hjemmebane

Dette strever de med

Will og Jada har vært gift i 13 år og har to barn på 9 og 11 år sammen. I tillegg har Will en sønn på 16.

- EN GAVE FRA HIMMELEN: Slik beskriver Will Smith kunsten å være filmstjerne. Likevel er familien det viktigste i livet hans. Foto: Scanpix

Han fortsatte med å forklare at det som er spesielt utfordrende i deres ekteskap, er at de begge er så intenst engasjert i jobbene sine. Det kan være vanskelig å balansere jobb og privatliv.

- Det er en av de store tingene vi strever mest med, innrømmet Will til VGTV.

- Knuste kjærlighetsaffæren

- Som kunstner elsker du det du gjør. Det du gjør, er selve sentrum av hva du er. Det er din forbindelse til alt. Din gave fra himmelen. Og det er sånn du kommuniserer med omverdenen. Når du da møter den du finner ut at du vil slå deg til ro med, så på en måte knuser det den lille kjærlighetsaffæren du hadde. Man må virkelig bestemme seg for at forholdet er første prioritet, sa Will - noe Jada samtykket nikkende til.

Stor omveltning

- Å ta en slik beslutning innebærer en stor omveltning i livet, forklarte Jada.

Will, en av verdens desidert mest ettertraktede filmstjerner, skjøt inn: - Det er jo det man sier - at man skal prioritere forholdet først. Men å praktisere det er en mye vanskeligere prosess. Men vi bestemte at vi bare måtte prioritere hverandre og familien. Vi måtte sette løftet vi ga hverandre ut i praksis. Og etter at vi gjorde det ble livet mye enklere.

- Vi har funnet fred, smilte Jada.

Les også: Gullgutten Will Smith

Hyllet Mette-Marit

På spørsmål fra pressen om hvilke personer som har gjort sterkest inntrykk på dem under norgesoppholdet, svarte Jada at kronprinsesse Mette-Marit fascinerte henne.

VGTV: Se Jada skryte av Mette-Marit

- Jeg fikk møte kronprinsessen og hun var nydelig. Det var mitt største øyeblikk. Vi utvekslet erfaringer om mote, og det var veldig hyggelig, sier Jada Pinkett Smith på pressekonferansen, hvor alle artistene er samlet.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Få rampelysnyheter på Facebook!

Uten fredsprisvinneren

Selv om fredsprisvinner Barack Obama og kona Michelle ikke har tid til å være til stede under konserten, og har vendt nesene hjem, skal Will Smith og Jada Pinkett Smith gjøre sitt for å bidra til at musikkfesten blir en suksess.

Will innrømmet at han var kjempenervøs før han i går møtte presidenten til et intervju som han og Jada filmet til kveldens konsert.

- Jeg var nervøs for aller første gang i mitt liv, betrodde Will.

Les også: Rybak i studio med Wyclef Jean

Lang pause i konserten

Over en halv milliard husstander i 100 ulike land har mulighet til å se fredspriskonserten på TV. Enkelte land sender den direkte og i sin helhet, mens andre sender den i redigert opptak.

NRK har bestemt å ta en lang pause midt i konserten for å kunne vise «Nytt på Nytt» og «Skavlan».

Les også: Avbryter fredspriskonserten for Skavlan

Les også «Helt Stein»: Nobelt vakuum

ALT OM NOBELS FREDSPRIS HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder