Musikkvideopremiere: Jaa9 & OnklP - «Brugata Boogie»

Det gikk hardt for seg under innspillingen av «Brugata Boogie», og Jaa9 fikk til og med deler av den ene brystmuskelen avrevet.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

Før de ruller videre med VG-listas sommerturné til Stavanger (1. juli), Bergen (8. juli) og Trondheim (15. juli) slipper Jaa9 & OnklP en ny musikkvideo fra duoens siste album «Føkk ferie».

«Brugata Boogie» er en slags hyllest til hovedstadens velkjente Brugata der Jaa9 & OnklP ramser opp et slags regelverk om væremåte og holdning som gjelder i området.

Se hvem som blir med rundt: Slik blir VG-listas sommerturné!

Tøffeste i gaten

I videoen til låten «Brugata Boogie» er det én ting som går igjen – slåssing.

– I mine øyne er en «Brugata Boogie» en skitten slåsskamp, og derfor er videoen deretter – en serie mer eller mindre umotiverte konfrontasjoner i selveste Brugata – med Jaa9 & Onkl i sentrum, sier regissør Patrik Syversen og fortsetter:
– Jeg ønsket å plassere den i et realistisk univers rent estetisk, men ville samtidig reflektere tekstens breiale tone i innhold. Med andre ord; konsekvensene og utfallet av slåsskampene dikteres av den som forteller og skryter om det. Og da er 9 & P de tøffeste i gaten, selv når de grisebankes av en hel gjeng.

Les også: OnklP: – Folk venter bare på at jeg skal drite meg ut igjen

Avrevet muskel

Duoen synes selv at det var moro å slåss på videoen – og som du kanskje så, gikk det hardt for seg til tider.

– Det var veldig gøy å slåss mot Odd-Magnus «Odda» Williamsson, og en haug av kompiser. Politiet dukket faktisk opp en rekke ganger under innspillingen, så det så sykt ekte ut. Alle gutta var mørbanket i flere dager og Jaa9 fikk avrevet muskel i brystet, sier Pål «OnklP» Tøien.

Også Johnny «Johnny» Engdal Silseth innrømmer at det til tider gikk hardt for seg.

– Et par dager etter innspillingen begynte det å svi ganske ille da jeg trakk pusten og rørte venstre armen. Så jeg stakk innom legevakten i Lillehammer før vi holdt konsert der, og fant ut at det var en kraftig avrivning i venstre brystmuskel, ler hanog fortsetter:

– Jeg fant ut at det var mindre smertefullt å trekke pusten dersom jeg sto med venstre hånden rett opp i lufta senere på kvelden. Så om noen var på releasekonserten våres i Lillehammer og lurte på hvorfor jeg sto i 70 minutter og pekte opp i taket, så var det ikke en ny «move» jeg hadde øvd inn for festivalsommeren, men resultatet av en ellevill «Brugata Boogie».

Hiphop-duoen Jaa9 & OnklP slo gjennom med hiten «Kjendisparty», og har siden gitt ut flere store låter som «Fredag» og «Glir forbi». OnklP ble også senere en del av OnklP & De Fjerne Slektningene, som i fjor ble lovprist til himmels av norske anmeldelse. Jaa9 & OnklP slapp sitt siste album «Føkk ferie» i slutten av april – og det er singelen «Alt på stell» som de nå reiser rundt med VG-lista med.

Har du lest? 70.000 på plass under kveldens VG-lista-show

Les også

Mer om

  1. VG-Lista Topp 20
  2. VG-lista
  3. Norsk musikk

Flere artikler

  1. 13.000 sang ut årets VG-lista

  2. OnklP: – Folk venter bare på at jeg skal drite meg ut igjen

  3. Disse blir med på hele VG-lista-turneen

  4. Dame-trio på VG-lista Topp 20

  5. Gjenopplev øyeblikkene fra Rådhusplassen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder