FORVEKSLET: Stein Torleif Bjella ble forvekslet med Øystein Greni under en direktesending på TV 2. Foto: KRISTIAN HELGESEN / TV 2

Stein Torleif Bjella: - Bedre enn originalen!

Bjella om Øystein Grenis TV2-stunt

TV 2 Nyhetskanalens reporter trodde hun intervjuet Stein Torleif Bjella, men fikk i stedet BigBang-sjef Øystein Greni - i rollen som Bjella. Til sistnevntes store fornøyelse.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL


På dagens pressekonferanse for årets nominerte til Spellemannprisen gikk det i surr for reporteren fra TV2 Nyhetskanalen.

I et lengre innslag intervjuer reporteren en kar som presenteres som Stein Torleif Bjella, men som i virkeligheten er BigBang-vokalist Øystein Greni.

UTEN BJELLER: BigBang med Øystein Greni (t.v.) i mer kjent stil, på Spellemann-utdelingen i mars i år. Flankert av Olaf Olsen og Nikolai Eilertsen (t.h.). Foto: Jørgen Braastad

Oslorockeren Greni trer, med et ulveglis om munnen, kjapt inn i rollen som visesanger fra Ål.

- Jeg er veldig beæret over det, siden jeg skriver på norsk. Jeg er stort sett en bonde, også er jeg dørselger, så dette er fint for meg, svarer Greni på spørsmål om hva han synes om å bli nominert.

- Det er veldig ensomt å sitte og skrive oppå fjellet der jeg bor. Men så skjønner man at folk som sitter i komiteer i byene også bryr seg om det jeg gjør, legger Greni til.

- Da føler du at du har nådd gjennom med musikken til folk du aldri trodde du skulle nå, sier Lars Vaular, som står ved siden av Greni og spiller med.

- Jeg er vant til å vinne som Stein Torleif Bjella, men jeg tror kanskje BigBang kommer til å vinne i rock, sier Greni på slutten av intervjuet.

Bjella selv var opptatt med barna sine på hjemmebane i dag. Han jubler over musikerkollegaens innsats.

- Kanonbra, bedre enn originalen. Dette er jo mye bedre enn om jeg hadde blitt intervjuet selv, helt perfekt. Et minne for livet, ler Bjella.

- Øystein Greni kan mer enn å spille elgitar,det har han jo vist før. Men nå avslørte han seg som en ganske kald fyr, legger han til.

CAP OG SKJEGG: Stein Torleif Bjella slik han fremstår på sitt siste, nå Spellemann-nominerte album.

- Synes du at TV2 burde vært bedre forberedt?

- Neida, dette er popbransjen. Det er sånn det skal være. Jeg føler nå at jeg fikk vært to plasser på en gang i dag, og det hadde jeg behov for, så dette er veldig bra.

Til VG forteller Greni at deler av imitasjonen var bygget på et portrettintervju med Bjella han leste i sommer.

- Det var veldig spontant. Jeg hadde intervjuet friskt i minne, samtidig som jeg kjenner Stein Torleif godt fra før. Jeg syns han er en veldig kul fyr, og tenkte det var morsomt å prøve å være ham, sier Greni.

Skal vi tro vokalisten var han forberedt på ikke å bli kjent igjen under fredagens pressekonferanse på Popsenteret.

- Da jeg kom til pressekonferansen merket jeg at nesten alle som så på meg raskt flyttet blikket videre i håp om å finne noen de kunne snakke med, forteller Greni.

Nå vurderer vokalisten en karriere som skuespiller.

- Jeg skjønner at «pappalooken» gjør at jeg ser ut som en kjekk mann fra bygda, og det trenger filmen. Dessuten er det ikke lenger noe særlig penger i musikk, så hvis jeg ønsker å være kar bør jeg komme meg inn i filmbransjen. Jeg tror dette er en god start, sier Greni og ler.

Redaksjonssjef Silje Hovland i TV 2 Nyhetskanalen har medfølelse med sin utsendte medarbeider.

- Å lure journalister er alltid mulig, og det skjedde i dette tilfellet, med en ung og uerfaren reporter. Alle må starte et sted, og dette var hennes første livesending, påpeker Hovland.

TV 2-sjefen sier at Greni i forkant av intervjuet bekreftet at han faktisk var Bjella - noe Greni benekter blankt.

- Det må i så fall ha vært Stein Torleif selv. Vi er jo til forveksling like, sier Greni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder