POPSTJERNE: Cliff Richard er en av Storbritannias mest populære sangere. Her utenfor BBC sine lokaler i november i fjor. Foto:WENN,

Cliff Richards hus ransaket av politiet

Artisten avviser overgrepsanklager

Politiet i Berkshire har ransaket en av eiendommene til popstjernen Sir Cliff Richard (73) i forbindelse med en påstått eldre sex-forbrytelse. Selv avviser artisten anklagene.

  • Marcus Husby
  • Oda Marie Midbøe
  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

En talsmann for politiet sier at den påståtte forbrytelsen omhandler en gutt som var under 16 år, og det skal være datert på 1980-tallet i South Yorkshire-området. Nyhetskanalen BBC opplyser om at anklagene trolig er rapportert til politiet nylig.

Ifølge Sky News kan anklagene stamme fra et arrangement holdt av den amerikanske predikanten Billy Graham i Sheffield i 1985.

Cliff Richard skal være på ferie i Portugal, og var derfor ikke hjemme da politiet ransaket huset hans. Ifølge Sky News' krimreporter ble politiet sluppet inn i huset av en som trolig passet det.

Det var åtte sivile politimenn og fem biler som ankom huset uanmeldt. Foreløpig er ingen arrestasjoner blitt gjort, men flere gjenstander er fjernet fra huset, som eies av den britiske sangeren, ifølge BBC.

Politiet melder at søket ikke er en del av Operation Yewtree, som Scotland Yard iverksatte for å etterforske historiske anklager om seksuelt misbruk i kjølvannet av Jimmy Savile-skandalen.

POLITIBESØK: Richards bolig i Sunningdale, Berkshire ble i dag ransaket. Foto:Aisling Ennis,Pa Photos

Avviser anklagene

Den 73 år gamle artisten, som egentlig heter Harry Rodger Webb, mener anklagene er falske.

- Anklagene er fullstendig gale. Helt til nå har jeg valgt ikke å respondere på anklagene med et svar, da det bare ville gitt dem mer oksygen, sier han i en uttalelse, ifølge BBC.

- Jeg er ikke i Storbritannia, men jeg vil likefullt samarbeide helt med politiet hvis de ønsker å snakke med meg. Utover å konstatere at dagens anklager er fullstendig falske, vil det ikke være passende å si noe mer før politiet har etterforsket ferdig, sier han i pressemelding.

Phil Hall, Richards pressekontakt, sier at artisten ikke kommer til å la seg intervjue, men artisten forteller i en Facebook-oppdatering torsdag kveld at han har vært kjent med beskyldningene en stund.

- I mange måneder har jeg vært klar over at historiske, usømmelige beskyldningene har sirkulert på Internett. Beskyldningene er falske, gjentar han, og bekrefter at han ikke ble varslet før politiet kom.- Utover å påpeke at dagens påstand er helt usann vil det ikke være hensiktsmessig å si noe mer før politiets etterforskning har ført til en konklusjon, avslutter han.

UTTALTE SEG PÅ FACEBOOK: Cliff Richard oppdaterte fansen via sin Facebook-profil torsdag kveld. Innlegget ble imidlertid slettet kort tid etter at det ble postet. Foto: Skjermdump / Facebook,

Mangeårig suksess

Cliff Richard er blant Storbritannias mest suksessrike artister, og har helt siden slutten av 50-tallet vært en folkekjær artist.

Han har solgt over 21 millioner singler – mer enn noen annen mannlig artist fra Storbritannia.

I likhet med ikoner som Elvis Presley og Little Richard var det «rock and roll» som var sjangeren han bergtok musikkglade mennesker med over hele verden.

NORGESBESØK: Cliff Richard var sist i Norge i forbindelse med en konsert i Spektrum 27. mai. Foto:Trond Solberg,VG

Gjennom sin nesten 50 år lange karriere har han gitt ut over 130 singler, album og EP’er som har nådd topp 20-plassering på de britiske hitlistene.

Legendestatusen han har i Storbritannia og store deler av verden har likevel aldri nådd USA. Likevel er det det vidstrakte landet over Atlanterhavet han har hentet inspirasjon fra.

– Det er landet hvor all musikken jeg elsker kommer fra, sa han i et intervju med Billboard i februar i år.

Artisten var sist i Norge i forbindelse med en nærmest utsolgt konsert i Oslo Spektrum 27. mai. VGs anmelder ga konserten terningkast fire.

Her er det siste intervjuet VG gjorde med ham i desember 2013.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder