Dette er deLillos beste minner

OSLO (VG Nett) Det er et øyeblikk i deLillos-historien vokalist og gitarist Lars Lillo-Stenberg aldri vil glemme.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
delillos

- Det er vanskelig å trekke frem noen sånne glansøyeblikk som står over noen andre, men jeg vil alltid huske at vi skulle ned og spille på «Sardines», en klubb i Oslo for lenge siden, forteller Lillo-Stenberg til VG Nett.

Året er 1986, og deLillos har nettopp gitt ut sin første plate - «Suser av gårde».

VGTV:Se deLillos spille fra den nye plata og intervju!

Rekordkø

- Vi hadde hatt lydsjekk og jeg hadde bare vært hjemme for å skifte klær. Da jeg kom tilbake i taxi var det en kø utenfor som var enda lengre enn noen av de jeg hadde stått i der.

Listefeber:Beste deLillos-album?

- Det var en fantastisk følelse. Det var den uken vi slo gjennom med den nye platen vår, og gikk fra å være et lite, rart orkester fra Oslo til å bli veldig kjente. En staselig følelse, minnes vokalisten.

VG Nett-leser:- Lars Lillo og co. skuffer sjeldent

Snart 23 år senere er deLillos klare med sitt 12. studioalbum, «Huskeglemme». Og gode minner er det mange av.

Ikke sommerband

- Det er som en setning i «Døden», en av de nye låtene på plata. «Milliarder av minner i en kjempelang kø». Og det er litt sånn det føles, forklarer Lars Lillo-Stenberg.

I løpet av sin lange karriere, er det platen «Neste sommer» fra 1993 som har vært den mest vellykkede, kommersielt sett. Men Lillo Stenberg ser ikke på deLillos som noe sommerband av den grunn.

- Vi føler jo hver gang vi lager en ny plater, så kommer vi med noe som vi ikke har gjort før. Disse sommersangene som vi er kjent for er jo bare tre, fire av to hundre sanger, sier Lars Lillo-Stenberg og smiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder