PÅ SCENEN: Kristian Valen sang for Katherine Jackson på en minnemarkering for Michael Jackson lørdag kveld. Foto: Thomas Engstrøm
PÅ SCENEN: Kristian Valen sang for Katherine Jackson på en minnemarkering for Michael Jackson lørdag kveld. Foto: Thomas Engstrøm

Kristian Valen på scenen foran Jacksons mor

MUSIKK

LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Kristian Valen sørget for å komme med en personlig beskjed til Michael Jacksons mor da han opptrådde for henne.

Publisert: Oppdatert: 28.06.10 09:39

AV: Staffan Erfors ogIda Anna Haugen
- Jeg husker ikke noe av opptredenen min. Jeg følte meg helt tom etterpå. Jeg husker at jeg fikk øyekontakt med Michaels mamma, men så er det helt borte, sier Valen til VG Nett etter opptredenen.

Han var spesielt hyret inn for å opptre på minnegallaen, og fremførte en potpurri av imitasjoner i tillegg til sin egen låt «Still here». Valen imiterte blant annet Joe Cocker, Mick Jagger, Meatloaf og Johnny Cash, til stor jubel fra salen.

Blant publikum satt Katherine Jackson, Michael Jacksons mor. Det er uvisst om også Jacksons far Joe var tilstede.

Improviserte

Valen benyttet anledningen til å fortelle Jacksons mor hva sønnen hennes har betydd for ham rent personlig. Det var et blikk på Jacksons mor Katherine som fikk Valen til å improvisere.

- Jeg kunne ikke la være å se bort fra manuset og bli litt personlig. Jeg så på Michaels mamma og kjente at jeg måtte fortelle, sier Valen.

Foran omkring 1200 mennesker på Beverly Hilton Hotel fortalte Valen om hvordan han som liten gutt hadde sett popkongen på TV og deretter bestemt seg for at «dette skal jeg gjøre».

Protokoll:Hvor var du da Michael Jackson døde?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kontroverser

Selve arrangementet, «Michael Jackson forever», har måttet tåle mye kritikk i forkant. Ifølge TMZ støtter ikke advokatene som forvalter Jacksons dødsbo arrangementet. De har gjort det klart at de ikke står bak markeringen og har stemplet den som «uautorisert».

Enkelte medlemmer av Jacksons familie har også beskyldt arrangementet for å utelukkende være en måte å tjene penger på Jacksons minne. Blant annet har Randy Jackson vært svært kritisk. Det er tydelig at det har vært stor splittelse innad i Jackson-familien når det gjelder markeringen av Michaels død.

- Slik jeg ser det, er kveldens markering bedrageri, skriver Randy Jackson på Twitter, og fortsetter utskjellingen av arrangementet og personene bak. Randy hevder også at minnefondet pengene fra arrangementet skal gå til, ikke finnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg vet at mine foreldre ikke ville blitt med på dette, hvis de virkelig visste hvem som sto bak. Jeg gjør mitt beste for å få dem til å forstå, skriver Randy og legger til at han er lei av personer som forsøker å utnytte familien.

Niesen sang

På forhånd var det annonsert at Randy Jacksons datter Genevieve skulle opptre, noe hun også gjorde. Niesen til Michael Jackson sang to låter; «Human Nature» og «Heal The World».

- Jeg er så lei folk som forsøker å utnytte våre foreldre og som gir familien skylden. Jeg mener ikke å være negativ hele tiden, men forstå at min bror ikke skulle vært død og jeg blir beskyttende når folk forsøker å utnytte oss. Spesielt nå, skriver Jacksons bror, Randy på Twitter.

LES ALT OM MICHAEL JACKSON HER

Publikum som var tilstede hadde kjøpt sine billetter for mellom 150 og 500 dollar (ca 975 - 3300 kroner).

Støtter arrangementet

Til tross for kritikken har Jacksons mor, Katherine støttet arrangementet.

På forhånd fortalte Valens talsperson, Geir Hamnes til VG Nett at han ikke var kjent med hvilke medlemmer fra Jacksons familie som eventuelt ville være tilstede.

- Men vi vet at dette er et seriøst arrangement, som Katherine Jackson støtter, sa Hamnes.

Les også:Slik var Michael Jacksons siste døgn

På YouTube

Omtrent klokken 19 lokal tid begynte publikum å strømme til, og selve gallaen startet en time senere med at musikkvideoene til Jackson vistes på storskjerm.

VGTV:Se noen av Michael Jacksons siste dansetrinn

Valen gikk på scenen en drøy time ut i showet, etter at blant andre Mickey Rooney hadde stått på scenen før ham. Valen fortalte etterpå at han hadde hatt problemer med å høre seg selv på scenen.

Opptredenen kom i gang etter at Valen ble oppdaget av arrangørene på YouTube.

- Det er en veldig lang historie, men det begynte med at de så meg på YouTube, sier Valen.

Ettårsmarkering

Fredag var det ett år siden Michael Jackson døde. Fans over hele verden markerte ettårsdagen og Katherine Jackson avduket et minnesmonument til ære for sin avdøde sønn i hjembyen Gary i Indiana. Lørdag var hun altså på plass for å hedre sønnen på ny.

Les også:Slik ble Michael Jackson hyllet verden over

Popkongen døde under forberedelsene til det som skulle bli hans store comeback på scenen. Michael Jackson skulle etter planen holdt 50 konserter i O2-arena i London, men slik gikk det ikke. Obduksjonsrapporten viste at Jackson døde av en overdose av smertestillende medikamenter.

Legen Conrad Murray er siktet for uaktsomt drap på Jackson og venter nå på at rettssaken skal starte.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Her kan du lese mer om