Nazitrøbbel for norsk metalband

Det norske blackmetalbandet Taake har havnet i trøbbel etter at vokalisten hadde malt et hakekors på brystet under en konsert i Essen i Tyskland.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Bandet skulle etter planene ha spilt på flere rockefestivaler i Tyskland, men etter stuntet i Essen i forrige uke ramler kanselleringene inn til gruppas plateselskap.

Bråket startet da vokalist Hoest i Taake kom på scenen med et hakekors malt på brystet tirsdag i forrige uke. Både publikum og kritikere fra musikkpressen skal ha reagert på symbolbruken, skriver bt.no.

I Tyskland har det lenge vært totalforbud mot bruk av nazistiske symboler.

Selv om bandet på sin egne hjemmeside på internett har kommet med en slags beklagelse av det som skjedde, opplever de nå problemer etter opptredenen. Bandet er blitt strøket fra programmet på flere festivaler i Tyskland hvor de skulle spilt.

Taakes plateselskap, Karisma Records, tar avstand fra stuntet og beklager episoden. Når bandet kommer tilbake fra turneen vil bandets framtid bli diskutert.

- De har ødelagt mye for seg selv. Det er vanskelig for oss å jobbe med et band man ikke får solgt, sier Martin Kvam i Karisma Records.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder